Brann-yndling går gratis til tysk klubb

Bård Finne forsvinner fra Bergen.

 YNDLING:  Bård Finne er yndling i Bergen, til tross for lite spilletid. Etter sesongen forsvinner han til tysk fotball. Her etter å ha scoret hattrick mot Sandnes Ulf. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
YNDLING: Bård Finne er yndling i Bergen, til tross for lite spilletid. Etter sesongen forsvinner han til tysk fotball. Her etter å ha scoret hattrick mot Sandnes Ulf. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Branns Bård Finne signerer i dag for den tyske klubben Köln, melder Bergens Tidende.

Bergens-yndlingen har fått lite spilletid for de røde etter at han ytret ønsket om å få dra utenlands. Han har scoret fem mål på tre startede kamper og ti innhopp.

18-åringen har vært linket til tysk fotball en stund, og i dag er direktøren for  2. Bundesliga-klubben på plass i Bergen for å signere kontrakten med Finne.

Ifølge Bergens Tidende blir spilleren i Brann ut sesongen, og går gratis til Köln - klubben som Ståle Solbakken trente fra sommeren 2011 til våren 2012.

Brann får ingen overgangssum for Finne, men Brann har krav på en millionsum i såkalt utdanningskompensasjon fra den store og meget tradisjonsrike tyske klubben, skriver avisen.

Köln bekrefter selv på sine hjemmesider at de har sikret seg Bård Finne fra januar 2014.