Brannalarmen har gått

Brann har ikke vunnet cupen siden 1982. Med Bengt Sæternes og Robbie Winters i scoringsform, og 5- 1-seier over finalemotstander Lyn, har Brannalarmen allerede gått i Bergen.

Brann- Lyn Oslo 5- 1 (3-1)

Mål: 0- 1 Tomasz Sokolowski (13), 1- 1 Tommy Berntsen (selvmål, 31), 2- 1 Bengt Sæternes (35), 3- 1 Raymond Kvisvik (str. 40), 4- 1 Robbie Winters (49), 5- 1 Sæternes (75).

Dommer: Roy Helge Olsen, Våg.

Gult kort: Kristian Onstad, Lars Kristian Eriksen, Lyn. Jan Tore Ophaug, Brann.

T: 11 665.

BERGEN (Dagbladet): -  Jeg er kjempefornøyd med at hele laget til tider spiller så bra som denne kvelden. Vi hadde full kontroll, og selv blir jeg bare bedre og bedre, sier Bengt Sæternes. Han scoret to, og nesten tre.

-  Det første målet hadde ikke blitt til uten at jeg hadde skutt, sier han med et godt smil, og mener han bør krediteres hat-trick.

Målet kom på det tredje Brann-forsøket i det samme angrepet. Sæternes skjøt og traff beinet til Tommy Berntsen slik at den endret retning.

På rett plass

Brann hadde spillet hele kampen, og skapte en rekke farlige sjanser. Likevel var det Lyn som tok ledelsen etter 13 minutters spill. Tomasz Sokolowski tok sjansen på et frispark fra 22 meter, traff mellom beina til Brann-muren og inne ved lengste stolpe.

Brann ristet av seg skuffelsen og fortsatte med sitt offensive spill. Utlikningen kom altså ved Sæternes, via beinet til Tommy Berntsen.

Fire minutter seinere var Sæternes igjen på rett plass. Denne gangen kom målet på en retur fra Ali Al-Habsi.

Så var turen kommet til Raymond Kvisvik. Fra straffemerket satte han ballen sikkert til høyre for Lyns keeper. Kampen var snudd, og i realiteten punktert i løpet av ni minutter.

Riktignok fikk Brann en billig straffe da skuespiller Paul Scharner kastet seg ned etter å ha kjempet seg forbi Yngvar Håkonsen, men hjemmelaget spilte en av sine beste kamper for året.

-  Kjempegøy

-  Vi har veldig tro på det vi holder på med. Jeg føler vi har spillere og et lag som er godt nok til å vinne mange flere kamper enn det vi har gjort i år. Vi har lov til å håpe at dette er starten på noe veldig positivt. Jeg synes også samspillet med Robbie Winters på topp begynner å fungere godt. I dag var det bare kjempegøy, sier Bengt Sæternes til Dagbladet.

Winters scoret sitt 12. seriemål i går, etter å ha vandret og driblet fra høyre flanke og inn foran mål. Ballen havnet ved nærmeste stolpe.

-  Deilig. Jeg blir alltid en glad mann når jeg scorer mål, men jeg skulle gjerne hatt flere fulltreffere i denne kampen, sier Winters.

Kan møte Norge

I går satt det skotske landslagets sjefsspeider Archie Gemmill på tribunen for å se om Robbie Winters er mannen som kan score mål for Skottland.

-  Jeg vet han var her, og jeg gjorde så godt jeg kunne. Skottland trenger noen som kan score mål, og jeg blir gjerne med i kampen mot Norge. Det hadde vært spesielt gøy. Uansett reiser jeg sammen med Cato Guntveit og noen av de andre spillerne i Brann for å se landskampen. Hvis jeg ikke får spille, så kan jeg ta noen øl sammen med guttene og noen av sponsorene våre, sier Winters.

Sæternes scoret Branns femte mål i kampens 75. minutt. Det var bare å dytte ballen inn etter at Winters hadde forsøkt det samme to ganger. Nå håper Sæternes på medalje i serien og pokal i cupen, og sier at kampen mot Lyn gjorde spillerne trygge på at den oppgaven er overkommelig.

-  Vi må likevel ikke bli hovmodige. I cupfinalen vil vi møte et helt annet Lyn-lag, formaner han nøkternt.

-  Dette var den beste kampen vi har spilt i år, sier Ragnvald Soma.