Brannfakkel fra Grini

Det murrer blant håndballjentene i forkant av seks-nasjoners turneringen på hjemmebane. Spillerne vil gjerne delta i prøve-OL i Australia neste høst. Problemet med ei slik turnering er å få den hjemlige terminlista til å gå opp. - Vi får heller redusere antall lag i eliteserien. Det er for mange tullete seriekamper som det er, sier Kjersti Grini.

Med prøve-OL, VM og en turnering eller to i tillegg neste høst, blir det knapt tid til seriekamper for håndballjentene.

Grini mener løsningen er å slanke eliteserien fra ti til åtte lag.

- Flere av seriekampene går nemlig hardt utover motivasjonen i de beste klubbene, sier den ferske landslagskapteinen.

- For landslagspillere er det selvsagt artigst å være med på mesterskap. Og klubbene vil sikkert tjene på at det blir flere interessante kamper som trekker publikum, sier Kjersti Grini.

Som det er nå, er altfor mange kamper helt uinteressante, mener Grini.

Nordisk eliteserie
Det er blant annet ledelsen i den regjerende mesteren Byåsen helt enig i. Byåsen vil gå enda lenger, og senest i går diskuterte styret mulige løsninger for å gjøre håndballen mer attraktiv for publikum:

- Klubbene er nødt å få fortgang i diskusjonen om en nordisk serie som erstatning for eliteserien.

- Interessen for håndballen er dalende, de fleste seriekampene er kjedelige for folk flest. Publikum kommer bare når vi spiller mot Bækkelaget eller Tertnes.

- En mulighet for å få flere slike toppkamper er å lage en serie med de fire-fem beste fra Norge og Danmark. Det går vi inn for, sier daglig leder i Byåsen, Arne Hoel.

Helseansvar
Bækkelagets trener Frode Kyvåg sier at klubben hans igjen fremmer forslaget til Tinget neste år om redusering av antall klubber i toppserien.

- Vi har ansvar for spillerens helse. Skal landslaget satse på tre forskjellige mesterskap, EM, VM og OL med alt det innebærer av turneringer og forberedelser, er det snart ikke plass til klubbkamper på terminlista.

- Belastningen på spillere blir uholdbar i lengden, mener Kyvåg.

Lav interesse
Interessen for årets Seksnasjoners er foreløpig lav i Oslo og Trøndelag. I Trondheim er det forhåndssolgt ca. 800 billetter til søndagens kamp mot Danmark i Nidarøhallen, og ca. 1000 til kampen mot Sør-Korea lørdag.

- Vi er veldig spente. Folk her er ikke så ivrig på forhåndssalget. Vi håper at de kjøper billeter på kampdagen, sier markedsansvarlig Jan S.Bremseth i NHF Region Midt-Norge til Dagbladet.

I Oslo har arrangøerene solgt ca.2000 billetter til åpningskampene i Spektrum i kveld.

- Vi forventer maksimalt ca. 4000 tilskuere på kampene, sier Bjørn Tore Lie i Oslo Håndballkrets.