Branns 2015-tilværelse har fått et navn: Velkommen til OBOS-ligaen

1. divisjons nye sponsor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Gjennom en ni år lang avtale, som strakk seg fra 2005 til 2013, ble norsk fotballs nest øverste nivå kjent under navnet Adeccoligaen. Den avtalen ble ikke fornyet før 2014-sesongen. Det siste året har derfor ligaen stått uten noen annen offisiell betegnelse enn 1. divisjon.

Etter flere måneders forhandlinger med OBOS ble en avtale underskrevet på Ullevaal stadion onsdag:

Det Oslo-baserte boligbyggeselskapet vil betale 12,8 millioner kroner årlig i perioden 2015-2020 for å gi sitt navn til nivå to. Altså totalt 76,8 millioner kroner.

- Sånn umiddelbart klinger Tippeligaen bedre, ler Branns sportssjef Rune Soltvedt når vi ber ham kommentere merkevarenavnet «OBOS-ligaen».

- Mange får livslange løp med OBOS, men vi må vel si at ett år er nok for vår del. Men for å være seriøs: Det er selvsagt veldig viktig for norsk fotball at store aktører er med og gir sin støtte slik som dette. I 2015 skal vi spille i denne avdelingen, og selv om vi håper det blir et kort opphold, så gleder vi oss til sesongstarten, sier Soltvedt.

Femti prosent økning Etter det Dagbladet erfarer er 12,8 millioner kroner i året en økning på over femti prosent sammenliknet med det Adecco betalte for å sponse 1. divisjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer