Branns beste på 27 år

Sjekk hjemme- og bortestatistikken i Tippeligaen.

(Dagbladet.no:) For å vinne Tippeligaen må du som regel være veldig bra hjemme og ganske bra borte. Det har Start vært denne sesongen. Vålerenga har vært veldig bra borte, og litt mer varierende hjemme.

Derfor ligger nå disse to lagene helt likt på toppen av tabellen.

Veldig mange av de andre lagene spriker stort når vi ser på hjemme- og bortetabellen.

Rosenborg er så lang - én runde før slutt - Tippeligaens nest dårligste hjemmelag. Samtidig har de vært gode på bortebane.

Tap mot bunn og topp

Etter en god vårsesong var det nok en gang mange i Bergen som begynte å snakke om det som ikke har skjedd siden 1963: Gull til Brann.

Høstsesongen har derimot vært mye tyngre.

Uansett har Brann gjennomført klubbens beste sesong på Stadion på 27 år i eliteseriesammenheng. Ifølge klubbens hjemmeside hadde Brann et poengsnitt på hjemmebane på 2,27 i 1978 (omregnet til tre poeng for seier).

STERKE HJEMME: Brann har vært gode hjemme i år. Her jubler Charlie Miller etter en scoring mot Rosenborg. Foto: ARNT E. FOLVIK
STERKE HJEMME: Brann har vært gode hjemme i år. Her jubler Charlie Miller etter en scoring mot Rosenborg. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer

I år har bergenserne hatt et snitt på 2,08.

Branns to tap på Brann Stadion har kommet mot Vålerenga og bunnlaget. Glimts eneste borteseier denne sesongen kom i Bergen.

Debatt:  Hvor stor er forskjellen på å spille hjemme og borte i Tippeligaen?

SKUFFENDE HJEMME: Alexander Ødegaard & Co. har gått mye på tryne hjemme denne sesongen. Her i en duell med FFKs Lars Blixt.