Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Branns første borteseier på 11 måneder

Start brant kjempesjanser.

(Dagbladet.no:) Start - Brann 0-1. Robbie Winters sørget i kveld for at Brann vant en bortekamp for første gang i Tippeligaen siden starten av mai i fjor. Dermed er skrekkrekken på 11 bortekamper uten seier brutt.

- Dette var en kjempekamp av oss. All ære til guttene, sier trener Mons Ivar Mjelde til TV 2.

For Start fortsetter den tunge seriestarten. Laget har bare ett poeng etter tre kamper, og har fortsatt ikke scoret mål.

Og nå har sørlendingene spilt sju Tippeliga-kamper på rad uten seier. Sist gang de vant var mot Vålerenga i september i fjor.Men Start-trener Tom Nordlie vil ikke høre snakk om krise.

- Krise er når keepertreneren vår blir sendt med luftambulanse til sykehus, sier han til TV 2.

Brann åpnet best

Gjestene tok grep i åpningen av kampen, og det så ut som det var Brann som spilte på hjemmebane.

Allerede etter fem minutter lå ballen i nettet, men Bengt Sæternes ble korrekt avblåst for offside etter at han startet for tidlig på et frispark fra Martin Andresen.

AVGJØRELSEN: Her header Robbie Winters inn målet som avgjorde kampen i Kristiansand. Foto: SCANPIX
AVGJØRELSEN: Her header Robbie Winters inn målet som avgjorde kampen i Kristiansand. Foto: SCANPIX Vis mer

Også Robbie Winters, Petter Vaagan Moen og Charlie Miller hadde gode scoringssjanser. Men sisteberøringen var ikke like god som framspillene, og ballene endte utenfor eller rett på keeper Rune Nilssen.

Start slet på det vanskelig underlaget, og fikk ingen rytme i angrepsspillet. De klarte ikke å utnytte hodestyrken til spissvikar Marius Johnsen på topp, og fikk ikke til noe godt pasningsspill langs bakken.

Johnsen startet som spiss siden Bala Garba, Todi Jónsson, Ben Wright og Stefan Bärlin alle var ute.

- Jeg tenkte «er det mulig?». Men det var bare de første ti sekundene. Så forberedte jeg meg på hvordan jeg skulle spille, sier Marius Johnsen til fvn.no.

Utover i omgangen kom hjemmelaget bedre med, og de spilte seg til noen halvsjanser før pause. Men ingenting som virkelig truet Håkon Opdal i Brann-målet.

Winters scoret igjen

Bare noen minutter inn i 2. omgang fikk Johnsen en gedigen sjanse til å sende Start i ledelsen.

Bård Borgersen skjøt på direkten da Brann forsøkte å klarere, og ballen spratt inn til Håkon Opdal som dyttet returen i beina til Johnsen. Han ble tatt på senga og skjøt utenfor fra fire og en halv meter.

Branns første borteseier på 11 måneder

Han ble riktignok presset litt av Opdal som prøvde å rette opp feilen, men den ballen skulle sørlendingen sendt i mål.

- Det gikk veldig fort og jeg fikk bare slengt frem høyrefoten, sier Johnsen.

Start var best i denne perioden, men så svarte Brann med å ta ledelsen etter en times spill.

Erlend Hanstveit vant ballen fra Fredrik Strømstad og slo et nydelig innlegg til Robbie Winters. Han scoret sitt andre på to kamper da han ekspederte det i mål med pannebrasken.

- Vi blir straffet for feil vi gjør på egen banehalvdel, sier Nordlie.

Store Start-sjanser

Start presset på mot slutten, men klarte ikke - som de gjorde så mange ganger i fjor - å scoret i sluttminuttene.

Men de var veldig nære. Fire minutter før slutt skjøt Kristofer Hæstad på halv volley fra 16 meter, men han traff bare tverrliggeren.

Og på overtid fikk de en enda større sjanse. Jon Midttun Lie skjøt rett i Brann-blokken fra kloss hold etter at Jesper Mathisen nesten kriget ballen i mål i forkant.

- Vi hadde mange sjanser i 2. omgang, men det gikk ikke vår vei i dag. Vi produserer veldig mye, så jeg er ikke bekymret, sier Marius Johnsen.

I de to første kampene denne sesongen tok Brann ledelsen, før motstanderen utliknet til uavgjort. Mot Start holdt bergenserne nullen helt til slutt.

- Det er veldig tilfeldig. Vi burde vunnet i fjor og kunne tapt poeng i dag. Slik er det bare, sier Brann-kaptein Martin Andresen ifølge bt.no.

Tom Nordlie ser nå framover.

- Vi får ta med oss det positive fra kampen, nemlig innsatsen. Fortsetter vi sånn kommer vi til å vinne mange kamper framover, sier Nordlie.

Debatt

Start har fått en tung åpning på sesongen. Tror du de kan komme tilbake på samme nivå som i fjor?

SÅ NÆRE: Marius Johnsen kunne bare spasert ballen i mål, men skjøt utenfor fra kloss hold.
SKUFFET: Marius Johnsen var fortvilet etter kampen. Tom Nordlie tror det vil snu.
STERK BORTESEIER: Bengt Sæternes & Co. vant på bortebane igjen. Atle Roar Håland og Start har fått en tung start på sesongen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media