Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Branns gullhelter: «Biter seg selv i rumpa». «Jeg syns ikke synd på dem»

Før skjebnekamp mot Sogndal.

 THE KING OF THE WORLD:  Rikard Norling fløy høyt før årets sesong, men  sesongen har vært en stor skuffelse for den svenske treneren. Foto: NTB Scanpix
THE KING OF THE WORLD: Rikard Norling fløy høyt før årets sesong, men sesongen har vært en stor skuffelse for den svenske treneren. Foto: NTB Scanpix Vis mer

• Brann - Sogndal i fotballstudio søndag 18:00

(Dagbladet): Helgas desidert største kamp foregår på Brann stadion søndag.

Storklubben Brann bør ha tre poeng og kan greie seg med ett, men taper de er alt Tippeliga-håpet borte.

Følelser i begge klubbene For Eirik Bakke blir kvelden spesiell.

Den tidligere Brann- og Sogndal-spilleren har et hjerte i begge klubbene, og skal ta over hovedsansvaret hos Sogndal etter denne sesongen.

- Det er trist at det står mellom Brann og Sogndal.  Det er mange aspekter i kampen. Jeg har mange gode venner og kjenner godt til Brann-miljøet. Men sånn er det nå. Det er ingenting å gjøre med det. Jeg skal ta over Sogndal, og håper jeg er Tippeliga-trener neste år, sier Bakke til Dagbladet.

Alvor med nedrykk - Hvor alvorlig er et nedrykk for Brann og Bergen?

- Med det budsjettet og størrelsen på klubben er det alvorlig at Brann er der de er.  Jeg opplevde det samme med Leeds, og det var alvorlig. Men. Brann tapte mange kamper i oppkjøringen så det er ikke overraskende. Jeg synes ikke synd på dem.

- Hva tenker du om helgas kamp?

- For mange blir det den største kampen i livet. Det blir spennende å se hvordan de reagerer. Spillerne burde glede seg, det er disse kampene som betyr noe. Sogndal har ingen ting å tape, det er Brann som har alt presset. Alle forventer at Brann skal greier seg.

Dårlig stim Thorstein Helstad kan se tilbake på to velykket opphold i Bergen. Mellom 1998-02 scoret spissen 54 ganger på 99 opptredener i rødt.

Etter seks år i Austria Wien og RBK var Helstad tilbake i Bergen. På tre nye sesongen banket han inn 35 mål på 48 kamper og var med å sikre klubbens første gull siden 1963.

Storscoreren mener det er trist å se Brann anno 2014:

- Først og fremst skuffende. Jeg er overrasket over at et lag med de forutsetningene, ressursene og med de navnene er der de er nå, sier Helstad til Dagbladet.

-Hvordan har de endt opp der?

- Det er en blanding av noe som har skjedd over lengre tid og stimen de er inne i. Brann har aldri fått den gode følelsen  i år, og blir bare liggende i bånn. Klubben har ikke vært i nedrykksstriden på lenge, og er ikke vant til det.

- Derfor spiller de med høye skuldre. Det går på selvtillit.

Bærebjelken -Hvor alvorlig er et nedrykk for Brann og Bergen?

- Ganske alvorlig. De skal være bærebjelken i Bergen. Nå skal de plutselig kanskje spille i samme divisjon som lokale klubber som Nest-Sotra og Åsane. At en klubb med det navnet og det budsjettet kanskje rykke ned er en stor skuffelse.

Før årets sesong gikk klubben nye trener Rikard Norling hardt ut og snakket om gull i Bergen. Realtitetet i oktober er en hel annen.

 TOPPSCORER:  Thorstein Helstad ble toppscorer i Brann tre ganger. I 2007 kalte Nils Joham Semb goalgetteren Tippeligaens beste spiller. Foto: NTB Scanpix
TOPPSCORER: Thorstein Helstad ble toppscorer i Brann tre ganger. I 2007 kalte Nils Joham Semb goalgetteren Tippeligaens beste spiller. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Norling har bitt seg selv i rumpa med de kommentarene.  Men jeg tror ingen av hverken spillerne eller fansen tenker på det nå. Nå handler alt om å redde stumpene, sier Helstad.

- Hva tenker du om Sogndal-kampen?

- Det  blir den viktigste kampen på lenge. Sogndal har vært der før, og med hjemmestatistikken til Brann lyser det ikke hjemmeseier,

 

 TAKKET FOR SEG:  Eirik Bakke spilte sin site kamp for Brann 7. november 2010. Foto: NTB Scanpix
TAKKET FOR SEG: Eirik Bakke spilte sin site kamp for Brann 7. november 2010. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media