Branns hjemmekompleks fortsetter

Brann tapte hjemme for Odd Grenland og fikk sitt fjerde nederlag av fem mulige i Bergen. For Odd smakte 3-1-seieren godt.

Kravstore bergensere får ikke det de vil ha, og Brann nærmer seg nedrykksstreken. Mot Odd måtte bergenserne også klare seg uten Thorstein Helstad og Raymond Kvisvik, som har reist til Østerrike.

- Tabellen lyver ikke. Vi er ikke bedre enn hva den viser, sa Brann-trener Teitur Thordarson etter kampen.

Islendingen var misfornøyd med resultatet, men så mye positivt i det som ble vist.

- Vi gjorde tre utrolige tabber og tapte kampen på det. Jeg forstår godt at ikke flere møter opp for å se på oss slik resultatene er nå. Men spillemessig er jeg godt fornøyd, sa Thordarson.

Petter Furuseth Olsen var livlig i Branns angrep, og var lagets bestemann sammen med Roy Wassberg. Men uten Helstad ble Furuseth Olsen veldig alene på topp.

- Spiller god fotball

- Vi spiller god fotball, og vi vil ta nok av poeng dersom vi fortsetter slik vi gjorde mot Odd. Jeg er optimist, sa angriperen.

Mens Brann kjemper i feil ende av tabellen, nærmer Odd seg topplaget Lyn. Med seieren gikk skienslaget opp på 3. plass.

Odd markerte seg fra start og tok ledelsen ved Kim Larsen fra kloss hold etter bare fire minutter. Fire minutter senere forårsaket Branns Martin Knudsen et helt unødvendig straffespark da han rev ned Alexander Aas på kanten av 16-meteren. Ronny Deila var sikker fra 11-meteren, og Odd ledet 2-0.

Brann prøvde å reise seg etter kalddusjen, men Odd var farlig på kontringer. Hjemmelaget dominerte banespillet, uten å produsere de store sjansene. Bergenserne øynet håp da Alex Valencia, som allerede hadde misbrukt en stor sjanse, reduserte etter en times spill.

Rønningen-tabbe

I stedet for 2-2 gikk Odd opp i 3-1 da Morten Fevang, som er på vei bort fra klubben, utnyttet en grov keepertabbe av landslagsmålvakt Ivar Rønningen 12 minutter før slutt. Rønningen feilberegnet totalt, og Fevang headet ballen i det tomme buret.

Odd-trener Arne Sandstø hadde grunn til å smile etter kampen.

- Dette smakte utrolig godt. Jeg har vært med på mange uavgjortkamper og tap her i Bergen, sa bergenseren.

Særlig ville han framheve Kim Larsen.

- Han imponerte meg veldig. Kim skapte utrolig mye for oss, sa Odd-treneren.

(NTB)