Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

BRANNs NEDRYKK: Lokalavisa ber treneren gå, fansen vil sparke direktøren

Men Norling tviholder på jobben.

TUNG KVELD: Rikard Norling lar brillene hvile i en dyp pannerynke på vei ut av garderoben i Mjøndalen. Neste år har han ingen andre planer enn å møte Åsane, Jerv og Levanger. Til høyre Branns keepertrener Dan Riisnes. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
TUNG KVELD: Rikard Norling lar brillene hvile i en dyp pannerynke på vei ut av garderoben i Mjøndalen. Neste år har han ingen andre planer enn å møte Åsane, Jerv og Levanger. Til høyre Branns keepertrener Dan Riisnes. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Mjøndalen-Brann 3-0 (4-1 sammenlagt)

MJØNDALEN (Dagbladet): - Jeg har stelt til noe, og jeg er klar for å ta ansvar. Jeg har ikke tenkt å gi meg, sier Brann-trener Rikard Norling.

Han kom til Bergen som nybakt svensk seriemester. Han gikk for gull i sin tiltredelseserklæring. Og ser vi utover Mjøndalen Stadion, så ligger det faktisk  gull foran oss etter Branns siste kamp i 2014 - i form av gullgirlanderet som Mjøndalens 2200 elleville, opprykksberusede supportere overøste sine helter med etter 3-0-seieren over Brann.

For kvalifiseringen endte i en av tidenes største norske fotballbomber: Et entusiastisk, angripende og klokt Mjøndalen-lag sendte Brann til 1. divisjon i 2015, etter at bergenslaget har vært 28 sammenhengende sesonger i toppen.

Vil fjerne daglig leder I motsatt ende av der Mjøndalens spillere hylles, står Rikard Norling inne i en trang gang. I hvert fall er den trang når 40 norske sportsjournalister skal ha sin forklaring på fadesen.

Norling har nettopp fått sin dose med skjellsord av 300 Brann-supportere: Svenskens sedvanlige etter-kampen-prat med fansen gikk skeis denne gangen. Han ble ikke møtt med generøsitet, han ble møtt med voldsom aggressivitet, og til slutt ble han fraktet vekk fra gjerdet.

Etterpå sto supporterne og ropte: «Du må gå - RBH!», rettet mot klubbens daglige leder Roald Bruun-Hanssen.

Men verken Norling eller Bruun-Hanssen har tenkt å trekke seg i nederlagets time. I hvert fall ikke i kveld.

Vil ikke svare - Dette må vi komme tilbake til, sier Roald Bruun-Hanssen.

- Jeg kan ikke svare på slike spørsmål i kveld. Dette er jævlig skuffende for alle sammen. Men jeg har ingen problemer med å forstå at det stilles spørsmål med oss som ledere. Og nå må vi ha en dyp og grundig vurdering på hva som har gått galt, og hva som må gjøres videre, og den vurderingen må starte i morgen tidlig.

- Kan du her og nå si at Rikard Norling er Brann-trener neste år?

- Nei, jeg kan ikke si noe som helst akkurat nå, svarer Bruun-Hanssen.

- Men tror du omgivelsene kan leve med at dere som har styrt klubben ned, får fortsette neste år?

- De spørsmålene får vi prøve å svare på i de kommende dagene. Akkurat nå er feil tidspunkt å svare.

- Forstår du fansens reaksjon?

- Fansen er fortvilet og skuffet, og jeg føler med dem. De har støttet oss i tykt og tynt, og jeg føler ikke noe behov for å være sint på dem, svarer Roald Bruun-Hanssen.

BT: - Norling bør gå Trener Norling er mer klar på sin holdning til 2015:

- Jeg har ikke tenkt å trekke meg. Jeg skal ta ansvar for dette, hvis klubben vil, og for meg betyr det at jeg ikke stikker av nå.

Men det bør han gjøre, ifølge Bergens Tidendes kommentator Tore Strand:

- Jeg mener det, sier Strand til Dagbladet.

For dette må få konsekvenser, utdyper den tidligere Brann-spilleren:

- I første rekke går min kritikk mot Norling, for han har gjort så mye rart. Han har hatt sjansen til å rette opp dette, for de havnet på nedrykksplass allerede etter første seriekamp. Han har hatt en hel sesong på å rette det opp, og han har ikke klart det i det hele tatt. Han har tatt utrolig mange rare valg fra benken, og han har forsøkt å innføre en spillestil han overhodet ikke har mannskap til å kunne spille, sier Strand.

- Jeg synes det er en så klar svikt på så mange områder, at han burde trekke seg. For dette er et prosjekt han ikke har lyktes med, og da burde han være ærlig, og stå opp og si: «Sorry, det gikk ikke», mener Strand.

- Sitter Bruun-Hanssen også utrygt?

- Ja, det gjør han nok. Han har vært med lenge, han har vært sportssjef i mange år, og det har vært avgjørelser som ikke har vært bra - både spillerkjøp og treneransettelser. Så det er naturlig at han også vurderer hva han gjør nå.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling