IMPONERER: Brann har blitt seiersmaskiner. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
IMPONERER: Brann har blitt seiersmaskiner. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer

Branns seiersrekke fortsetter

Hvem i all verden skal stoppe Brann på hjemmebane? Lettere sjokkerte Strømsgodset ble sendt hjem uten å skape noe farlig i Bergen. 

Brann - Strømsgodset 1-0 (1-0)


(Dagbladet): Strømsgodset sliter på bortebane. Brann fortsetter å imponere på hjemmebane. Nå har de åtte hjemmeseire på rad, og ligger på tredjeplass bak Odd og Rosenborg.

- Mange snakker om Europa neste år, men vi tar det med ro. Ingen grunn til å finne fram passet - ennå, gliser Brann-trener Lars Arne Nilsen.

I kveld var det Strømsgodset som lettere sjokkert ble sendt hjem til Drammen med null poeng fra Bergen. Drammensere hadde nok som resten av fotballnorge ikke regnet med at de rød-hvite skulle kjempe i toppen av Tippeligaen.
Etter seieren mot Strømsgodset klatret Brann opp på tredjeplass på tabellen.

Ekspress-åpning

Brann startet årets serie som "kjedelige Brann". Trygt og defensivt, men lite underholdende. Etterhvert har underholdningsartistene sakte men sikkert vokst fram i takt med økt selvtillit etter seire og godt defensivt spill.

Mot Strømsgodset var det full rulle fra første minutt. Allerede etter tre minutter var det nære på at ikke Branns Kasper Skaanes førte Brann i ledelsen.

Brann fortsatte å holde presset i første omgang. Strømsgodset skapte kun en eneste målsjanse, og den kom på corner. Brann på sin side skapte mye framover. For første gang i år var det veldig underholdende på Brann stadion. Hjemmelaget hadde mye fint spill, de kjempet og slet og underholdte med mange fine finesser.

Bare målet manglet. Etter 31 minutter fikk bergenserne god hjelp av Strømsgodsets Marius Høibråten. Han rotet seg bort i et håpløst dribleraid på egen halvdel, og mistet ballen. Kasper Skaanes fikk etterhvert tatt med seg ballen, og levert den ut på høyre flanke hvor Deyver Vega kom i ekspressfart.

Han tok ballen med seg noen steg, før han fyrte av en markkryper i Espen Bugge Pettersens høyre hjørnet. En perle fra Branns costaricaner. Og en fortjent ledelse.

Årsbeste

Hjemmelaget kunne fort ledet med både to og tre mål før pause. I det 42. minutt burde Jakob Orlov ført Brann opp i 2-0-ledelse. Men alene med keeper fikk han ikke kontroll på avslutningen.
Gjestene fikk lite til de første 45 minuttene, mens Brann spilte sin beste omgang hjemme på Brann stadion.

- Det er kjiperǹ å stå her etter kampen med null poeng. Brann har gjort en utrolig prestasjon fra å surre rundt i Obos-ligaen, til å bli et topplag. Men vi kommer sterkere tilbake. Vi må begynne å fighte og kjempe igjen, så skal vi nok sikre oss en medalje, sier Marcus Pedersen til Dagbladet.

Temposkifte etter pause

Etter hvilen var det et langt mer offensivt Strømsgodset som kom på banen. Men de greide ikke å skape allverdens action foran Branns sisteskanse.

- Vi er for dårlige i dag. Noe mer hokus-pokus-forklaring enn det har jeg ikke. Jeg er skuffet, men jeg er ikke oppgitt. Vi skal kjempe oss tilbake, sier Strømsgodsets trener, Bjørn Petter Ingebretsen.

Farligst var Flamur Kastrati som i det 90. minutt fort kunne berget et poeng for gjestene, men headingen fra fem meter ble for svak og dårlig plassert.

Nå snakkes det om Europa-spill blant Brann-fansen. Foreløpig i sesongen har Brann kun vist en stigende form. Så helt utenkelig er ikke en medaljeplass for de rød-hvite i år.

Jubilant kan ryke ut
Det er også drømmen til bergensernes favoritt, Erik Huseklepp. Han spilte sin 300 kamp for Brann, men det er usikkert om han er med i Brann-troppen neste sesong.

- Tja, jeg er bare 31 år og har flere gode år foran meg. Jeg skal ha kontraktssamtaler med Brann i løpet av høsten, så får vi se hvordan de ender, sier Huseklepp.

Bergenseren har foreløpig sagt nei til Branns siste forslag om kontraktsfornyelse med ett år.

Brann møter Vålerenga borte i neste kamp. Så venter "årets hjemmekamp" mot Rosenborg i runden etterpå.