Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Torgeir Børven endelig i Brann

Branns spisstalent ble fryst ut i Nederland, men angrer ikke på at han dro utenlands

Etter etter 39 seriekamper og fire mål på tre år i Twente, vendte Brann-spissen hjemover.

BEDRE TIDER: Børven ble utfryst i Twente, men har funnet seg til rette i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
BEDRE TIDER: Børven ble utfryst i Twente, men har funnet seg til rette i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Torgeir Børven (25) bøttet inn mål for både Odd og Vålerenga, før utenlandsdrømmen til Twente ble et faktum. Tiden i Nederland gikk ikke på skinner, men Børven er bestemt på at overgangen var riktig, selv om han nå er tilbake i norsk fotball og Brann.

- Jeg angrer ikke på at jeg dro utenlands, forteller Børven til Dagbladet.

I norsk fotball drar talentene stadig tidligere til utlandet. Der mener Øystese-gutten talentene har mye å hente.

- De lærer mer av å dra utenlands, men det er viktig å få en god kamphverdag, i tillegg til en god treningshverdag. De som drar ut tidlig, blir ikke noen dårligere fotballspillere selv om de ikke slår igjennom i utlandet.

Barndomsdrømen oppfylles

Hordaland-gutten ble permanent Brann-spiller i vinter. Som barn hadde det vært en fjern drøm.

- I ung alder var det Brann som var laget. Det forsvant litt da jeg flyttet til Skien, men Brann forsvant aldri. Jeg hadde tidlig et ønske om å få spille i Brann. Det er et barndomsønske som går i oppfyllelse.

GJENNOMBRUDD: Torgeir Børven har troen på at lagkameraten Halldor Stenevik kan slå gjennom i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
GJENNOMBRUDD: Torgeir Børven har troen på at lagkameraten Halldor Stenevik kan slå gjennom i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

I fjor var Børven på lån i Brann, uten suksess. Det ble fire kamper og null mål på spissen.

- Han hadde vært skadet lenge, og kom inn i et lag som fungerte. Han fikk ikke tid til å komme i form eller bli kjent nok med vår måte å spille på, sier Lars Arne Nilsen til Dagbladet.

Børven har fått det kjente spissnummeret 22, og Branns hovedtrener spår en lys sesong for den nye 22.

- Vi så at han hadde noe spennende. Nå er han vår. Han har sett bedre ut i vinter enn på høsten. Han ser skarp ut.

LOJAL: Lars Arne Nilsen har fire sultne spisser, og er fornøyd med bredden i angrepet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
LOJAL: Lars Arne Nilsen har fire sultne spisser, og er fornøyd med bredden i angrepet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Det er hard kamp om spiss-plassen i Bergen om dagen. At Brann har fire spisser som kjemper om den ene plassen, mener de er ideelt.

- Vi har ikke en spiss som nødvendigvis scorer 25 mål, men vi har kanskje fire som scorer 40, i alle fall 30. Det er bedre. Karadas til luftstyrke, Skålevik som går i rom, Orlov som er hardarbeidende og vond å møte, og en lur rev i Børven som scorer mål og er god til å avslutte. Vi er avhengig av at de spissene er lojale i forhold til hvordan vi tenker, sier Nilsen.

Turbulent overgang

Bak kulissene i Twente, var det et dobbeltspill som til slutt høstet frem overgangen til Brann.

- Det tok litt lengre tid enn tenkt. Jeg fikk høre gjennom media at de ville bli kvitt meg, for å spare penger. Jeg regnet med at de ville ta kontakt etter nyttår, men de gjorde ingenting.

Ettersom beskjeden om at han var uønsket aldri kom, tok spissen selv grep.

- Da var jeg kald tilbake, og sa at jeg ville kjempe meg inn på laget og var innstilt på å bli. Det er en vanlig greie. Rett før vinduet stengte tok jeg kontakt med agenten min, og en overgang fikset seg forholdsvis fort. Det åpnet en mulighet for overgang og jeg tok den, forteller Børven.

Brann gikk selv ut og sa de hadde gitt opp håpet om å signere spissen, men klubben snudde da muligheten åpnet seg. I kontraktsforhandlingene fikk de seg en overraskelse, Børven skulle ha ny kaffemaskin i garderoben.

- Det holdt på å velte hele avtalen. Men spillerne skal få kaffemaskin, den er grei, lovet Rune Soltvedt lattermildt til Brann.no.

SØLV: Her feirer Branns sportssjef, Rune Soltvedt, for fjorårets sølvmedalje. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
SØLV: Her feirer Branns sportssjef, Rune Soltvedt, for fjorårets sølvmedalje. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

Har brent seg på spådommer

Man trenger ikke å gå mange sesongene tilbake for å finne gullstemningen i Brann under Rikard Norling. Den tabben vil man ikke gjøre igjen.

- Den klare målsetningen er å fortsette og utvikle oss som lag og klubb. Vi ønsker ikke å gå ut med konkrete tabellmål, blant annet fordi vi har brent oss på det tidligere, forteller Soltvedt til Dagbladet.

Selv om Brann ikke vil sette en spesifikk målsetning, kunne en gammel ringrev gi oss en pekepinn.

- Vi må prøve å klamre oss fast blant de seks beste, og stabilisere oss som en av de bedre klubbene i Norge, sier Azar Karadas til Dagbladet.

Tilbake i Europa League

GLANSDAGER: Branns spydspiss med 22 på ryggen, Torstein Helstad, var med å møte Luka Modric på «Staddaen».
Foto: Marit Hommedal / SCANPIX .
GLANSDAGER: Branns spydspiss med 22 på ryggen, Torstein Helstad, var med å møte Luka Modric på «Staddaen». Foto: Marit Hommedal / SCANPIX . Vis mer

Denne sesongen blir det Europa League-spill på «Staddaen» for første gang siden 2008.

- Europa League er en kjempe mulighet som vi må nyte så godt vi kan. Målet er å komme til gruppespillet. Selv om det er vanskelig, er det ingen umulighet, sier Børven.

Under årets spill i Europa skal ikke bare Brann kjempe for egne belønninger, men også for norsk fotball som helhet.

- Vi må komme oss videre for at Eliteserien skal få bedre vilkår for å spille i de store europeiske turneringene. Det er veldig viktig for utviklingen av norsk fotball, konkluderer Soltvedt.

Mesterfinalen mellom Brann og Rosenborg sendes på Max i kveld kl. 19.00.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media