HØYDEPUNKTER: Sandefjord - Brann spilte 22. runde i Eliteserien 2017. Video: Fotball Media Vis mer

Brann opp på sølvplass

Branns store formspiller avgjorde igjen

Deyver Vega scoret kampens neste mål i Sandfjord.

  • Sandefjord - Brann 0-1 (0-1)

(Dagbladet): Brann har funnet tilbake til storformen og etter seieren i Sandefjord har laget klatret

Deyver Vega har virkelig vist seg fram den siste måneden og fortsatte med det mot Sandefjord. Costaricaneren har nå scoret i tre kamper på rad for Brann og bergenslaget har vunnet alle tre.

Scoringen mot Sandefjord kom rett før halvtimen var spilt. Et innlegg fra Ruben Kristiansen fant sin vei til Vega inn i feltet. Fra skrå vinkel trakk han seg et skritt inn i banen og fyrte ballen inn ved nærmeste stolperot.

Bare få minutter senere var 24-åringen farlig frempå igjen. Brann kontret godt og fra rett utenfor sekstenmeteren fyrte Vega av et skudd som strøk utenfor stolpen.

Ellers var det en sjansefattig og lite innholdsrik førsteomgang i hvalfangerbyen. Sandefjordtrener Lars Bohinen ville se endringer fra Vestfold-laget i andre omgang.

- Vi må spille litt lengre angrep, for Brann har vært bedre enn oss i duellspillet og på andreballene, sa Bohinen til TV Norge i pausen.

Åpnere andre omgang

Det virket som om Sandefjord hadde tatt til seg trenerens ord for etter pause kom blåtrøyene ut med en helt annen energi i spillet.

Etter fire minutter av omgangen var Brannkaptein Vito Wormgoor nær ved å sette ballen i eget nett. Wormgoor måtte strekke seg så lang han er for å hindre et innlegg fra å havne i beina på Kastrati, og ballen føk inn i nettveggen rett på utsiden av stolpen.

Tre minutter senere testet Joackim Olsen Solberg frisparkfoten, men Leciejewski var våken og holdt skuddet ute.

For Branns del handlet mye av andre omgang om å utnytte kontringsrommene som hjemmelaget etterlot seg. Det var det særlig Kasper Skaanes som så ut til å trives med. Bergenseren fikk se en smell da Christer Reppesgård Hansen sparket han i ansiktet, men våknet virkelig til liv i etterkant.

Med et kvarter igjen av kampen fikk Kaspes Skaanes en stor sjanse etter å ha plukket opp en andreball på vei inn i feltet, men Sandefjords keeper Ingvar Jónsson var godt med på notene.

Senere var Skaanes igjen alene med Jónsson, men igjen klarte ikke 22-åringen å overliste islendingen i SF-målet.

Stolpetreff

Med ti minutter igjen av kampen var Sandefjord uhyre nærme å utligne. Innbytteren Facundo Rodriguez smelte til på halv volley og forbi en sjansesløs Leciejewski, men polakken ble reddet av krysstangen.

Branns solide stopperpar Bismar Acosta og Vito Wormgoor leverte nok en strålende kamp. Duoen dominerte i duellspillet og Flamur Kastrati og de andre Sandefjord-angriperne fikk til lite og Brann-seieren var aldri under særlig tvil.