Branns syndebukk innrømmer: - Jeg falt for lett

Straffet for filming.

FREDRIKSTAD (Dagbladet): Brann fikk bare med seg ett poeng fra serieåpningen i Fredrikstad i ettermiddag, etter at østfoldingene utliknet tre minutter på overtid.

Brann var klart best før pause, men etter hvilen ble bergenserne passive, og forsøkte kanskje i for stor grad å forsvare 1-0-ledelsen etter Erik Huseklepps ledermål.

Det ble de altså straffet for.

Fikk gult for filming Det nærmeste bergenserne kom en syndebukk var midtbanemotoren Fredrik Haugen. 22-åringen spilte en god kamp på kunstgresset i Fredrikstad, men ble utvist et kvarter før slutt.

Og det på den mest unødvendige måten av dem alle:

Dommer Martin Lundby dro nemlig fram det andre gule til Haugen kvarteret før slutt fordi Brann-spilleren falt fryktelig enkelt innenfor FFKs sekstenmeter.

Dommeren tok et halvt sekunds betenkningstid før han blåste. Først trodde de fleste av de 8182 tilskuerne på Fredrikstad stadion at han ga Brann straffe, men Lundby blåste altså isteden for frispark til FFK.

Og dermed et obligatorisk gult til Haugen.

Innrømmelse 22-åringens første gule kom etter en duell etter 17 minutters spill. Etter oppgjøret innrømmer Haugen at han falt for lett i situasjonen.

- TAKK FOR I DAG: Branns midtbanemotor Fredrik Haugen måtte ta en tidlig dusj i ettermiddag. Sitt andre gule kort fikk han for filming. Foto: Digitalsport
- TAKK FOR I DAG: Branns midtbanemotor Fredrik Haugen måtte ta en tidlig dusj i ettermiddag. Sitt andre gule kort fikk han for filming. Foto: Digitalsport Vis mer

- Jeg har tatt de andre gutta i handa og sagt «bra jobba», men jeg har ikke beklaget. Vi spiller fotball og sånt skjer utrolig kjapt. Jeg føler ikke at jeg hiver meg, men jeg faller for lett. Det er kjipt, sier han.

- Er du en syndebukk i egne øyne?

- Kampbildet så helt likt ut etter at jeg gikk ut. De scoret tre minutter på overtid, så jeg føler meg ikke som en syndebukk. Vi burde klart tre poeng i dag uansett, sier Haugen til Dagbladet.

- Føler du at dere kaster bort seieren i dag?

- Det er utrolig skuffende.Vi gjør alt etter planen. Vi ligger litt lavt og kontrer, og skaper en del sjanser, og holder de stort sett unna. Det er utrolig kjipt at de scorer på slutten.

DRØMMESTART: Erik Huseklepp sendte Brann i ledelsen borte mot Fredrikstad, men kampen endte 1-1. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix
DRØMMESTART: Erik Huseklepp sendte Brann i ledelsen borte mot Fredrikstad, men kampen endte 1-1. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix Vis mer