Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Branns trener svarer på Fagermos slakt: - Han må vel ha noe å skylde på

Odd-treneren ut mot Brann stadion.

 FORNØYD MED POENG: Lars Arne Nilsen orket ikke å være med på Dag-Eilev Fagermos slakt av underlaget. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
FORNØYD MED POENG: Lars Arne Nilsen orket ikke å være med på Dag-Eilev Fagermos slakt av underlaget. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet:) Brann spilte søndag sin første hjemmekamp i toppserien mot Odd etter opprykket fra OBOS-ligaen i fjor. Bergenserne rullet ikke ut den røde løperen, for å si det mildt.

Forhåpentligvis blir det bedre baneforhold, mer underholdning og flere mål på Brann stadion ut over sesongen.

Wrestling og bryting
Branns første hjemmekamp ble en halvkjedelig affære.

Det ble mange langpasninger og mye kriging.

Odds kraftspiss, Olivier Occean beskrev kampen på treffende vis:

- Jeg liker tøffe fotballkamper. Men kampen mot Brann ble mer en merkelig form for wrestling og bryting med ball. Fair og hardt, men det blir jo ikke noen god fotballkamp når forholdene er slik de er, sier han.

Han legger til:

- Vi kan ikke være fornøyd med uavgjort, men Brann spiller en god kamp, sier han.

Gjestene fra Telemark var ikke fornøyd med en humpete vestlandsåker. Banen kan sjelden ta skylden alene, det vet alle, men Odd-trener Dag-Eilev Fagermo småbrummet etter kampen.

Ingen var fornøyd
- Hør da. Her møter det opp 11 000 tilskuere for å se underholdning. Så blir scenen for underholdningen en humpete greie det ikke går an å spille fotball på. Jeg er skuffet. Veldig skuffet og litt oppgitt. Og det tror jeg spillerne mine er, publikum og de som sponser Tippeligaen også. At vi kan tillate en slik gressmatte er bare ..., ja, det er en skam, sier Fagermo til Dagbladet.

- Et argument for kunstgress, kanskje?

- Jeg liker gresskamper, jeg. Men i dag får vi ikke spilt spillet vårt. Fordelen med kunstgress er at baneforholdene stort sett er gode, uansett om vi begynner serien i mars, sier han.

Slutt å klage
Brann-trener Lars Arne Nilsen var selvsagt i bedre humør i pressesonen etter kampen. Innerst inne hadde han nok ønsket seg tre poeng. Brann var nok nærmest scoring med Mads Hvilsom heading i det 24 minutt, men ett poeng mot en av seriefavorittene varmet for eliteserietrener-debutanten, som kan puste ut etter årets første hjemmekamp.

- Hva synes du om at Fagermo mener banen var en skam?

- Sa han det? He-he. Nei, jeg synes banen var helt grei jeg. Han må vel ha noe å skylde på, tenker jeg. I dag gjør vi det beste ut av forholdene og kaprer et poeng mot et av Norges beste fotballag. Det ble ingen god fotballkamp, men poenget gjorde godt i en jevnspilt kamp, sier Nilsen.

Og det hadde han nok rett i. Han kunne lagt til at det ikke var allverdens med underholdning denne regnfulle søndagskvelden i Bergen.
Bergenserne overrasket nok telemarkingene med sin løps,-og krigerstyrke.

Odd på sin side trives nok enda bedre når gressmattene blir jevnere ut over i sesongen. Flere toppserielag enn Odd vil nok få mye å skylde på, etter å ha møtt årets utgave av et hardarbeidende Brann-lag i år.

Hele Norges coronakart