Brannsjefen seiret

BERGEN (Dagbladet): Brann-formann Harald Schjelderup pustet lettet ut seint i går kveld. Klubben er reddet fra konkurs. Næringslivet går inn med 20 millioner kroner i den bunnskrapte kassa.

Både den såkalte tirsdagsklubben - med Knut Helge Milde i spissen - og supporterne gikk skuffet fra generalforsamlingen.

For begge partene hadde ønsket seg andre løsninger enn næringslivsmodellen til hovedstyret.

Nå tror Brann-formann Harald Schjelderup det blir flertall for emisjonsforslaget på dagens ekstraordinære generalforsamling i Brann ASA.

Avgjøres i kveld

  • 50 store aksjonærer skal tilbys inntil en million nye Brann-aksjer hvis aksjeselskapet Brann ASA vedtar det samme i kveld.
  • Med en forventet markedspris på rundt 20 kroner pr. aksje skal millionene rulle inn i den gamle fotballstorheten, og sørge for kapital til å lønne spillerne og andre ansatte.
  • Det ekstraordinære årsmøtet varte i mer enn tre stive timer. Voteringen viste likevel at forslaget til styret i Sportsklubben Brann om å rette emisjonen mot næringslivet framfor egne medlemmer, vant en klar seier.

Skakk-kjørt økonomi

- Nå har vi gitt vårt bidrag til fellesskapet, og forventer at aksjonærene bidrar med sitt, sa Schjelderup.

Han sa etterpå at det ville ha vært vanskelig å fortsette om styret hadde blitt stemt ned.

Forslaget som vant en klar seier, innebærer at klubben taper stemmer i aksjeselskapet og samtidig får redusert sin kapital i stadionanlegget.

Harald Johannessen fra tirsdagsgjengen (eksspillere) etterlyste proffene.

- Er det de i styret for aksjeselskapet som har skakk-kjørt økonomien med 41 millioner kroner på to år, eller er det vi som påpeker miserene som blir gjort, spurte han.

  • Per Arne Flatberg og Rune Bakervik fra Brann Supporter Team sier at de tar den demokratiske avgjørelsen til etterretning.
  • Målet er også å få aksjeselskapet Brann ASA notert på børs innen år 2004.