KRISTEN: Martin Pusic droppet å trene med lagkameratene for å dra på kristenkonferanse. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
KRISTEN: Martin Pusic droppet å trene med lagkameratene for å dra på kristenkonferanse. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpixVis mer

Brannspiller på tjuvperm hos TV-pastor i Nigeria

Fikk ikke fri - dro likevel.

(Dagbladet): Branns Martin Pusic har dratt til Lagos i Nigeria for å delta på en kristen kongress i regi av pastoren Chris Oyakhilome.

Brannspillerne skal egentlig trene sammen til onsdag, før de får ferie til 6. januar.

Pusic skal ha søkt om permisjon til å dra på kongressen. Søknaden ble avvist, men Pusic har likevel dratt til Nigeria, bekrefter sportsadministrator Rolf-Magne Walstad til Bergens Tidende.

- Han forandret livet mitt Pusic er en svært aktiv kristen, og jobber gratis som tolk for Oyakhilome, der han oversetter den karismatiske pastorens brev fra engelsk til kroatisk.

- Det er en stor drøm for meg å treffe pastor Chris. Om det går i oppfyllelse, vet jeg ikke. Jeg er her for å høre Guds ord, sier Pusic.

- Vanligvis må jeg høre på ham på DVD eller på nettet. Nå får jeg sjansen til å være her. Han forandret livet mitt for et par år siden, da jeg ble frelst. Han lærer meg å være glad når det ikke går så bra i livet, sånn som etter denne sesongen, fortsetter spissen.

Kritiske medspillere De andre Brannspillerne er ikke fornøyde med at de må trene, mens Pusic har tatt seg fri.

- Det er ikke sånn det skal være. Men nå har det gått så langt at spillergruppa ikke har noe med det å gjøre. Det er en sak mellom han og øvre makter her i klubben, sier visekaptein Tomasz Sokolowski på vegne av spillergruppen.

- Når folk ikke er til stede, gjør de det tyngre for oss andre. Vi vet ikke ikke hvilke konsekvenser det får, og hva det vil koste han. Vi prøver å holde motet oppe og motiverer hverandre.