Brant alt - igjen

Branns fryktede avsluttere misset nok en gang på det som var av sjanser. Ineffektiviteten har gitt laget bare ett poeng mot to av medaljekonkurrentene. Det burde vært seks.

BERGEN (Dagbladet): I går var det nøyaktig et år og 25 kamper siden Brann gikk av banen uten å score mål. Det manglet ikke på sjanser, men derimot på hell og besluttsomhet foran mål. Som da laget tapte 1- 2 for Vålerenga i forrige serierunde.

Nå etterlyser Raymond Kvisvik litt mer ro i avslutningsøyeblikket:

-  Vi er for dårlige på avslutninger, og må forsøke å bli litt kaldere når vi er inne i boksen. Det hjelper heller ikke å løpe og duellere mye dersom vi ikke klarer å sende gode innlegg, forklarer Kvisvik.

Øve mer

Brann-trener Mons Ivar Mjelde har resepten klar:

-  Det er bare én metode som duger for å komme tilbake på sporet, og det er å øve mer foran mål. En del av sjansene våre var så store at det skulle vært mål. Vi er ineffektive, men guttene har ferdighetene. De vet selv at de skulle ha scoret noen mål i dag, sier Mjelde.

Han sikter garantert til Bengt Sæternes. Som sier:

-  Vi blir litt utålmodige når vi nærmer oss mål, og klarte ikke å gjøre det vi var enige om på forhånd. Det gikk brukbart i første omgang, men mot slutten av kampen ble det mye Hawaii-fotball. Tromsø hadde også sine store sjanser, men jeg mener vi hadde fortjent å vinne denne kampen. Det mente jeg også etter Vålerenga-kampen.

-  Men vi står igjen med bare ett poeng på disse to kampene. Det er for dårlig, fastslår Sæternes.

-  Hadde spillet

Han er likevel fornøyd med samspillet med Robbie Winters, fjorårets radarpar i Brann. Begge har slitt med skader i oppkjøringen til årets sesong.

-  Vi hadde spillet og sjansene, men det ville seg ikke for oss offensivt i dag. Jeg hadde i alle fall to muligheter da jeg slengte ut beinet og håpet på det beste, sier Sæternes.

Helt konkret i kampens 15. og 48. minutt. Det første skuddet suste en halvmeter utenfor stanga, det andre gikk rett på Tromsø-keeper Bo Andersen inne ved stolpen.

Planen var at Sæternes og Winters skulle lokke Tromsø-forsvaret ut på løpeturer for å gi åpning foran mål.

Klar mot VIF

-  Vi klarte det noen ganger i første omgang, men mot slutten var det mest tilfeldigheter som gjorde at vi klarte å skape sjanser. Med unntak av de siste 20 minuttene var det egentlig en morsom kamp. Hadde vi klart å fortsette spillet fra første omgang, ville vi sikkert ha klart å score minst ett mål. Vi får prøve å ta med oss det positive fra kampen, og satse på å gjøre det bedre i neste kamp, sier Bengt Sæternes.

Han ble stiv i setemuskulaturen mot slutten av kampen, men regner med å være klar for ny kamp mot Vålerenga i Royal League allerede torsdag.

Mest utur

Ragnvald Soma vil vinne årets serie med Brann, og understreker at det er viktig å henge med fra start.

-  Det hadde vært greit om vi kunne sette standarden selv, men vi får ta en kamp om gangen og telle opp poeng til høsten. I dag var det mest utur og litt udyktighet at vi ikke vant, sier Soma.

Tromsø-trener Otto Ulseth synes Brann var meget gode i første omgang, og er meget godt fornøyd med poengdeling.

-  Jeg kan ikke noe for at de ikke scorer mål, men vi kom etter sidebytte, og fikk til en del kontringer slik vi ønsket, sier han.

BOM OG BOM: Bengt Sæternes og Brann misbruker mange sjanser for tida.