Brasil - med et nødskrik

Luis Fabiano scoret i kampens siste minutt og ga Brasil en viktig seier mot Chile i Copa America.

Brasils landslagssjef Carlos Alberto Parreira lot de store stjernene hvile og holdt på å miste poeng i åpningskampen i Copa America. Den regjerende verdensmesteren hadde flaks som unngikk baklengsmål, men klarte å hale seieren i land takket være Fabianos flotte heading på corner i siste ordinære spilleminutt.

Sao Paulo-spissen scoret sitt fjerde mål på fem landskamper.

Midtveis i annen omgang scoret chilenske Sebastian Gonzales på straffespark, men dommeren mente lagkameratene gikk inn i 16-meteren for tidlig og annullerte scoringen. Gonzales satte det andre forsøket over tverrliggeren.

Brasil skapte minimalt med sjanser og samhandlingen var til tider elendig. Uten Ronaldo, Roberto Carlos, Ronaldinho, Kaka og Cafu hadde Parreiras gutter svært lite å by på, men de klarte de viktigste: Seier og tre poeng.

I fredagens annen kamp i gruppe C vant Paraguays U23-landslag 1-0 mot Costa Rica, som takket være velorganisert forsvarsspill klarte å forhindre scoring til fem minutter gjensto av kampen.

OL-klare Paraguay kjempet hardt for seier, og fem minutter før full tid fikk de betalt takket være en spandabel dommer. Innbytter Julio dos Santos scoret sikkert på et meget tvilsomt idømt straffespark.

(NTB)

<B>GOOOAAAAL:</B> Luis Fabiano feirer sammen med lagkompis Diego.