Brasil bekrefter: Dunga er ny landslagssjef

Comeback.

NY SJANSE: Den tidligere brasilianske toppspilleren Dunga overtar som Brasils landslagssjef. Foto:  AFP PHOTO / NELSON ALMEIDA
NY SJANSE: Den tidligere brasilianske toppspilleren Dunga overtar som Brasils landslagssjef. Foto: AFP PHOTO / NELSON ALMEIDA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dunga er bekreftet som ny landslagssjef for Brasil.

Det ble kjent på en pressekonferanse som Det brasilianske fotballforbundet holdt tirsdag formiddag.

Dette blir den andre perioden 50-åringen leder Brasils fotballherrer. Han ledet Brasil fra 2006 til 2010, men ga seg etter et skuffende VM i Sør-Afrika. Brasil røk ut i kvartfinalen mot Nederland og Dunga fikk mye kritikk for laguttaket.

Brasil kvittet seg med Luiz Felipe Scolari etter fiaskoen på hjemmebane i VM tidligere i sommer. Brasil røk 7-1 i semifinalen mot Tyskland, og tapte bronsefinalen mot 3-0 mot Nederland. Nå får Dunga altså en ny sjanse til å rette opp inntrykket fram mot Russland-VM om fire år.

Dunga er ingen ukjent mann i Brasil og var en bærebjelke på VM-laget som tok gull i 1994. Det skjedde på straffespark mot Italia.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer