Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brasil ber gravide holde seg unna OL

Brasils presidentkontor ber gravide holde seg unna sommerens OL i Rio de Janeiro på grunn av risikoen for å bli smittet av zikavirus.

ADVARER: Stabsjefen til Brasils president Dilma Rousseff, Jaques Wagner, advarer gravide mot å komme til OL i landet. på grunn av zikavirusett. Foto: AFP PHOTO/EVARISTO SA
ADVARER: Stabsjefen til Brasils president Dilma Rousseff, Jaques Wagner, advarer gravide mot å komme til OL i landet. på grunn av zikavirusett. Foto: AFP PHOTO/EVARISTO SA Vis mer

- Risikoen, som jeg mener er alvorlig, gjelder gravide kvinner. Det er helt klart ikke tilrådelig for dere å reise til OL, sier Jaques Wagner, som er stabssjef for president Dilma Rousseff. Det er mistanke om at viruset kan forårsake fosterskader og at barn fødes med misdannelser.

Rådet fra presidentens kontor kommer etter at Verdens helseorganisasjon (WHO) erklærte at viruset utgjør en global folkehelsekrise. Wagner forsøkte samtidig å avdempe frykten blant tilreisende som ikke venter barn.

- Hvis du er voksen - en mann eller en kvinne som ikke er gravid - vil kroppen utvikle antistoffer i løpet av cirka fem dager og sykdommen går over. Jeg forstår det sånn at ingen trenger å være bekymret dersom de ikke er gravide, sier stabssjefen.

Zika ble først oppdaget i Afrika i 1947, men ble regnet som en forholdsvis mild sykdom inntil utbruddet i Latin-Amerika i fjor. Brasil var det første landet som slo alarm om en mulig kobling med medfødte misdannelser.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media