NEDTUR: De brasilianske spillerne hadde null uttelling på straffesparkkonkurransen mot Paraguay. Tre av fire straffer ble satt utenfor målramma, den siste ble reddet enkelt.Foto: SCANPIX/AFP/ANTONIO SCORZA
NEDTUR: De brasilianske spillerne hadde null uttelling på straffesparkkonkurransen mot Paraguay. Tre av fire straffer ble satt utenfor målramma, den siste ble reddet enkelt.Foto: SCANPIX/AFP/ANTONIO SCORZAVis mer

Brasil bommet på fire av fire straffer

Sjokktap for Paraguay i Copa America.

(Dagbladet): Brasil - Paraguay 0-0, 0-2 etter straffesparkkonkurranse.

Brasil er ute av årets Copa America etter straffenederlag for Paraguay i kvartfinalen i Argentina i kveld.

Brasilianerne bommet på samtlige straffespark etter at ingen av lagene klarte å score i løpet av 120 minutter, og forbausede stjernespillere gestikulerte tydelig mot et vanskelig straffemerke etter fadesen.

Et løst gressfelt gjorde det tydeligvis vanskelig for de grønngule regjerende mesterne, som bare traff mål en gang på fire forsøk.

Helt umulig kan det imidlertid ikke ha vært, ettersom både Marcelo Estigarribia og Cristian Riveros klarte å sette ballen i nettet fra ellevemeteren for Paraguay.

Elano, Thiago Silva, André Santos og Fred misset alle for Brasil, som har vunnet de to foregående Copa America-turneringene.

Brasil hadde noen gedigne muligheter til å avgjøre i ordinær tid helt mot slutten.

Først ble Alexandre Pato spilt igjennom, men etter en litt uheldig sistetouch klarte han ikke få ballen i mål. Kort etter på fikk innbytter Fred muligheten etter en corner, men hans heading ble reddet på streken.

I ekstraomgangene fikk også lagene hver sin spiller utvist. Det var Brasils Lucas og Paraguays Antolin Alcaraz som ifølge NTB røk i tottene på hverandre.

Dermed er både Brasil og Argentina ute av årets søramerikanske mesterskap. Argentina tapte på straffer for Uruguay natt til i dag.

Peru er også klare for semifinalene, mens Chile og Venezuela spiller om den siste plassen senere i kveld.

Dette var forøvrig første gang noensinne at et lag har misbrukt alle straffesparkene i en straffesparkkonkurranse i Copa America.