Brasil buet av banen

Et mål av Romario var ikke nok for Brasil i den søramerikanske VM-kvalifiseringen i natt. 50 000 pep laget av banen etter kampen.

Med 1-1 hjemme mot Peru ligger Brasil på fjerdeplass i kvalifiseringen når seks kamper gjenstår. De fire beste er klare for VM-sluttspillet i Sør-Korea/Japan neste sommer, mens nummer fem spiller playoff mot et lag fra Oceania.

Fortsetter de gulblå å spille slik de har gjort hittil i kvalifiseringen, er fjerdeplassen langt fra trygg. Det skiller bare ett og to poeng til lagene bak, Colombia og Uruguay, mens tabelltopp Argentina har et forsprang på åtte poeng.

Veteranspissen Romario satte inn sitt åttende mål i kvaliken da han sørget for 1-0 til vertene etter 66 minutter. 13 minutter seinere fikk sjokkerte brasilianere se at Juan Pajuelo utlignet.

Tidligere hadde Romarios 19-årige spissmakker Ewerthon brent flere store sjanser.

- Situasjonen er ikke så god, men vi er fortsatt i den gruppen som er VM-klare. Ingenting er lett mer. Den enorme respekten vi nøt før er forsvunnet, sier Romario.

Det bortskjemte hjemmepublikumet i Sao Paulo satte svært lite pris på ett poeng. Ved kampslutt kastet fansen inn flaggene på banen i protest.

Lagene:

  • Brasil: Rogerio, Alessandro, Lucio, Edmilson, Leomar, Cesar, Marcelinho Carioca (Juninho Paulista i 45 min.), Vampeta (Washington i 10 min.), Ewerthon, Ricardinho (Mineiro i 13 min.), Romario.
  • Peru: Miranda Campos, Solano Todco, Hildago Conde, Rebosio Campans, Pajuelo Chavez, Olivares Polanco, Jayo Legario, Cirulezza Rodriguez, Palacios Mestas, Mendoza (Muchotrigo Carrillo i 45 min.), Pizzaro (Maestri Andrade i 45 min.).
  • Brasil har deltatt i alle VM-sluttspillene hittil.

    (NTB/Dagbladet.no)

<B>IKKE NOK:</B> Romario scoret igjen men uten at Brasil vant på hjemmebane.