SUVERENE: LSKs Tarik Elyounoussi har spilt ut Hønefoss-keeper Thomas Solvoll og kan trille inn 5-0 for Lillestrøm under eliteseriekampen i fotball mellom Lillestrøm og Hønefoss på Åråsen stadion i Lillestrøm i kveld.
Foto: Marius Torgersrud / Scanpix
SUVERENE: LSKs Tarik Elyounoussi har spilt ut Hønefoss-keeper Thomas Solvoll og kan trille inn 5-0 for Lillestrøm under eliteseriekampen i fotball mellom Lillestrøm og Hønefoss på Åråsen stadion i Lillestrøm i kveld. Foto: Marius Torgersrud / ScanpixVis mer

«Brasil, det er som å se Brasil»

Kanari-fansen hyllet LSK etter maltrakteringen av Hønefoss.

||| ÅRÅSEN (Dagbladet): Lillestrøm - Hønefoss 6-0.

Anført av en meget god Nosa Igiebor tok Lillestrøm kommandoen fra start, og 1-0 kom etter bare seks minuters spill. Frode Kippe fikk stå helt umarkert på et nydelig skrudd frisparkinnlegg fra Nosa, og headet enkelt i mål.

Hønefoss - som stod bokført med to tap og uten scoringer (0-4) - før kveldens kamp, hadde svært lite å by på framover, og spissdebutant Madio Konate fikk nesten ikke en ball å jobbe med på topp.

Historisk har LSK vært kjent for et å være et godt dødball-lag, og i kveld fikk vi se glimt av gammel storhet - riktignok mot et meget tafatt Hønefoss-lag, som helt tydelig mangler selvtillit etter en svak tippeligadebut, og som hadde altfor stor respekt for sin motstander.

Anthony Ujah sørget for 2-0 til vertene etter litt klabb og babb i 16-metersfeltet etter et hjørnespark.

Et nytt ga hjørnepark ga 3-0 etter 23 minutters spill. Arild Sundgot la fint igjen til Steinar Pedersen, som enkelt kunne bredside inn en ny scoring.

Nesten Kippe-hattrick
Leken fortsatte, og i det 36. minutt kunne midtstopperkjempe og kaptein Frode Kippe heade inn 4-0. To minutter før pause kunne samme Kippe sørget for hattrick, men stussen med venstrebeinet havnet utenfor.

— Jo da. Jeg jaktet på det tredje, og det var jammen nære på, sier LSK-kapteinen til NTB, og er naturlig nok meget fornøyd med eget lag.

— Vi scoret vel på tre dødballer, og det er noe vi har jobbet mye med på trening. Kampen sett under ett var meget god fra vår side, men det er klart at Hønefoss fikk en veldig dårlig start. Vi fikk mål på de to første sjansene, og da var nesten kampen kjørt, sier Kippe.

Som Brasil
«Brasil, det er som å se Brasil...», sang Kanari-Fansen da LSK ble trampeklappet inn i garderoben til pause.

2. omgang bare fire mutter gammel da LSKs lekestue fortsatte: Tarik Elyounussi snappet opp en miss fra Hønefoss-keeper Thomas Solvoll og sørget enkelt for 5-0.

Sju minutter senere ga Arild Sundgot sin storebror - Hønefoss-trener Ole Bjørn Sundgot - den siste spikeren i kista med 6-0. En klassisk Sundgot-scoring, der han henger i lufta og styrer ballen utagbart i mål med hodet.

TØFF START: Hønefoss-kaptein Frode Lafton trøster keeper Thomas Solvoll mens LSK-spillerne feirer i bakgrunnen.
Foto: Marius Torgersrud / Scanpix
TØFF START: Hønefoss-kaptein Frode Lafton trøster keeper Thomas Solvoll mens LSK-spillerne feirer i bakgrunnen. Foto: Marius Torgersrud / Scanpix Vis mer

- Et forferdelig resultat. Vi tapte dødballene, vi tapte duellene. Det var hele kollektivet som tapte det meste i denne kampen, oppsummerer Thomas Solvoll, Hønefoss-keeperen som har sluppet inn ti mål på de tre første kampene i eliteserien.

Ennå har han til gode å juble for Hønefoss-scoring.

— Det har ikke vært gøy, men vi må se framover. Haugesund og Kongsvinger i de to neste kampene høres jo lettere ut, sier han til NTB.

Trener Ole Bjørn Sundgot vil heller ikke fortvile.

— LSK er en medaljekandidat, og de var for gode. Vi har en ting å gjøre: Sette en strek over dette og se framover. Vi hadde to år med opptur før nedturen nå, og vi skal lære av denne starten, sier han.

Søndag scoret lillebror Arild ett av målene mot Sundgots lag.