- Brasil er gode, men ikke spesielle

LA BAULE (Dagbladet): - Brasil er ikke så suverene som folk tror, sier Drillo. Slik får man også fotballtrøst på en søndag. For to døgn før VM-skjebnen skal avgjøres i Marseille begynner man å merke det i den norske leiren. Det er spenning. Veldig mye spenning.

Brasils trener, Zagallo, har kjørt en verbal veivals mot nordmennene de siste dagene. Han har sagt at «Drillos ville gått videre i VM med han som trener»- og lørdag knallet han til med «spillerne mine kommer til å ha vondt i nakken etter at de titter på alle de norske langpasningene tirsdag».

- Ikke spesielle

Egil Olsen har forholdt seg rolig etter at han tidlig i VM påsto at Brasil ville vært bedre om de spilte etter hans egen fotballfilosofi. Men i går kom disse ord fra landslagssjefen:

- Brasil er ikke så suverene som folk tror.

- Slår vi Brasil, er det fordi forsvarsspillet fungerer bedre enn det har gjort til nå, sier Drillo.

- De er gode, men de er ikke spesielle. Og sjøl om de kommer til å ha ballen mye, vil de ikke skape mange sjanser.
- Brasil er bedre defensivt enn de er offensivt.

- Nærmer det seg et lag?

- Ja, jeg er ganske nær. Men jeg må holde linja fra mine tidligere landskamper. Derfor blir det sikkert ikke det samme som sist.

- Du har prøvd Vidar Riseth på høyrebacken - et godt alternativ?

- Jeg har sett på det fordi farten hans er en sterk side. Men jeg har ikke tatt noen avgjørelse.

Siste kamp?

- Har du tenkt noe mer på at det kan bli din siste kamp?

- For meg er det en kamp som alle andre. Forskjellen er imidlertid at den er spesielt viktig. Og så vet vi jo ikke om det er den siste, sier Drillo.

Dagen etter Brasil-kampen skal det holdes avskjedsmiddag for Olsen på et betydelig slott i Provence. Av bestillingsmessige årsaker kan den ikke flyttes i terminlista for NFFs restaurantbesøk. Og går det ikke veien, er gubben verd det.

Skal vi spille åttendedelsfinale 27. juni, bør han få en til.