Brasil er Owenpå

KOBE (Dagbladet): - Jeg blir klar til kvartfinalen, sa Michael Owen etter at han gikk av i pausen mot Danmark lørdag kveld med lyskeproblemer. To dager før «Den lille finalen» mot Brasil er optimismen vendt til uro og intense behandlinger.

For Michael Owen er ikke klar. Ifølge Sven-Göran Erikssons assistenttrener Tord Grip er han på ingen måte i nærheten av å kunne starte kvartfinalen i Shizuoka fredag morgen norsk tid. Men det jobbes på spreng - både med Owen og Paul Scholes.

- Vi håper, sier Tord Grip. - Vi håper at begge kan være klare på fredag. Men akkurat nå er det bare behandlinger det er snakk om. For begge to.

Michael Owen har vært plaget med skadeutsatte lårmuskler i lange tider. Det han kjente mot Danmark - og som fikk ham til å ta skadepreventive hensyn på 3- 0-ledelsen ved sidebyttet - satt i lysken.

- Jeg kjente noe med en gang etter kampstart, sier Michael Owen. - Det kom allerede etter et par minutter. Men jeg har ikke hatt lyskeproblemer før, så jeg var ikke klar over hva det var.

Kan hende han spilte 43 minutter for lenge.

Brasil frykter Owen

Nyheten om Owens vedvarende skade demper ikke akkurat optimismen i den brasilianske leiren. Ikke det at de vil engelskmennene noe vondt - det er bare det at de frykter Liverpool-spissen mer enn noen andre. For Michael Owens fart, kreativitet og løpskraft blir av brassene vurdert som den største trusselen mot et forsvar som har til gode å overbevise.

Og mannen som forteller det, heter Juninho og vet bedre enn noen andre i den brasilianske troppen hva Michael Owen kan stelle i stand på en god dag.

- Spiller Owen, blir han vår farligste motstander, sier den tidligere Middlesbrough-spilleren Juninho. - Han har jo blitt bedre og bedre for hver kamp England har spilt. Men når det er sagt - jeg vil ikke fokusere for mye på en enkelt spiller.

- Det vi må gjøre, er å forberede oss på England som et lag.

Den lille store

I Middlesbrough ble lille Juninho fort en helt og profil i Premier League. Fredag kan han bli mannen som knuser Englands VM-drøm. For sjøl om det er de tre R-ene som stjeler de daglige overskriftene - Rivaldo, Ronaldo og den neste superstjernen, Ronaldinho - bedriver den lille med nummer 19 på ryggen kreativ fotball med stor løpskraft så å si i det skjulte.

Og når den åpnende pasningen først kommer, kan den være drepende.

- Jeg kjenner mange av de engelske spillerne fra tida i England, sier Juninho. - De har et meget trygt og solid forsvar det vil bli vanskelig å bryte ned. Og så har England vokst seg inn i VM-turneringa - de har blitt bedre og bedre for hver kamp.

- At de har kommet så langt som de har gjort, overrasker meg ikke det minste.

Fotballen England vil møte Brasil med i Shizuoka, vil heller ikke overraske. Sven-Göran Eriksson kjører ufortrødent videre - han kan jo ikke annet - på defensiv trygghet med lynkjappe overganger som det største angrepsvåpenet. Pluss David Beckhams høyrefot, da - verdens beste dødballvåpen når det er i orden.

Og den engelske entusiasmen.

Beckham er hørt

Rio Ferdinand tok i går tak i den oppfordringen kaptein Beckham ga sine spillere allerede på mandag.

Den som handlet om å rette blikket mot VM-trofeet. Og da engelskmennene var tilgjengelige til en forandring og en liten stund i går formiddag, sa Leeds-Rio som sant er:

- Taper vi for Brasil, vil det være en katastrofe. - Det er absolutt ingen ting som heter et hederlig nederlag til fredag.

Og for å gjøre det helt Rio-klart:

- Vi ønsker avgjort ikke å sitte hjemme i våre egne hus om et par ukers tid og tenke på hva vi kunne gjort, sier han. - Vi ønsker ikke å se tilbake på denne turneringa med anger og dårlige minner. For den engelske fotballhistorien har for mye av det - det er mye som har gått galt opp gjennom årene.

- Nå har vi som er her i Japan en mulighet til å rette på det, sier Rio Ferdinand.

LYSKESKADD: Michael Owen fikk en lyskeskade mot Danmark, en skade som er verre enn først antatt. Landslagsledelsen i England håper og tror at Owen blir klar til morgendagens kvartfinale mot Brasil.