Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brasil frykter luftstyrken før Norge-kampen

- De spiller ofte langpasninger, sier Brasils trener.

FRYKTER NORGE: Marta og Rosana jubler etter 1-0-seier mot Australia i åpningskampen i VM. Foto. Nå frykter de dødballstyrken til Norge. Foto: AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ
FRYKTER NORGE: Marta og Rosana jubler etter 1-0-seier mot Australia i åpningskampen i VM. Foto. Nå frykter de dødballstyrken til Norge. Foto: AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brasils trening på stadion kvelden før VM-kampen mot Norge var helt dominert av dødballer. Landslagssjef Kleiton Lima drillet cornere og ulike frisparkvarianter.

Superstjernen Marta var parkert i returrommet mens fem offensive medspillere utførte sine roller inne i feltet, mot seks defensive spillere og keeper. Unntaket var frispark fra høyre, der Martas venstrefot sto for servene.

Hurtige bevegelser og posisjonsskifter rett før serven, for å forvirre motstander, var gjennomgangsmelodien. Og Lima nøyde seg ikke med å drille dødball og avslutning, Brasil kjørte også raske kontringer hver gang forsvaret klarerte.

På frispark fra distanse trente brasilianerne også på en innøvd variant med formål å få til en frispilling bak muren.

Økten på tre kvarter i aprilvær med kraftig regn ble rundet av med trening på avslutninger. 20 spillere var i aksjon, bare midtbanespilleren Fabiana manglet.

- Fabiana har en liten skade, men det er 24 timer igjen, og vi håper at hun skal bli klar, sa Kleiton Lima da han etterpå møtte til pressekonferanse sammen med keeper Adriana.

- Akkurat som Australia er Norge et sterkt lag med gode spillere. Mens Australia har et kortpasningsspill, bruker Norge ofte langpasninger. De har god fysikk, og vi må være forberedt på mange luftdueller, sa Lima.

- Norge spiller hurtig fotball med mye kraft. Jeg tror det blir like vanskelig som mot Australia, sa Adriana.

(NTB)

NØKKELEN?: Brasil mener Norge er farlige i luftrommet. Dødballer kan vise seg å bli nøkkelen til suksess mot Brasil i morgen. Foto:    REUTERS/Michael Dalder
NØKKELEN?: Brasil mener Norge er farlige i luftrommet. Dødballer kan vise seg å bli nøkkelen til suksess mot Brasil i morgen. Foto: REUTERS/Michael Dalder Vis mer