Brasil frykter sammensvergelse

MARSEILLE (NTB-AFP): Regjerende verdensmester Brasil frykter en europeisk konspirasjon foran VM-trekningen i Marseille i morgen. Landslagssjef Mario Zagallo er skråsikker på at de europeiske VM-landene vil gå sammen om å gjøre alt for å nekte Brasil dets femte VM-tittel til sommeren.

Zagallo er opprørt over Det internasjonale fotballforbundets beslutning om å legge to europeiske lag i enten Brasils eller Argentinas innledende VM-gruppe. Den brasilianske landslagssjefen er overbevist om at hans lag kommer til å bli den tapende part.

Konspirasjon

- VM i Frankrike vil bli det vanskeligste sluttspillet i historien. Det vil bli Brasil mot resten av verden. At alle vil gjøre sitt ytterste for å unngå Brasil som verdensmester nok en gang, viser seg stadig klarere. Det hele minner om en europeisk konspirasjon - rettet mot Brasil, raste Zagallo dagen før VM-trekningen.

Mest av alt frykter han å komme i samme gruppe som England. Zagallos mareritt er en gruppe A som ser slik ut: Brasil, England, Kroatia og Nigeria. Sistnevnte nasjon er regjerende olympisk mester.

Ønskemotstander

Også Englands landslagssjef frykter Kroatia og Nigeria, men Brasil er ifølge landslagssjef Glenn Hoddle bare en ønskemotstander.

- En gruppe med England, Brasil, Kroatia og Nigeria vil etter alt å dømme bli en «dødens gruppe», og det ønsker vi ikke. Får vi derimot bare Brasil i gruppen, slipper vi å møte dem igjen før i finalen. Og det ville ikke vært meg imot, sa Hoddle.

Brasil har vunnet fire VM-titler siden det første sluttspillet, som ble avviklet i Uruguay i 1930. Det første kom i Sverige i 1958, så i Chile fire år senere, deretter i Mexico 1970, og til slutt i USA i 1994. England vant fotball-VM på hjemmebane i 1966.

(NTB)