Brasil-heltene tror Russland vinner EM

Hva tror du?

(Dagbladet.no): I kveld er det ti år siden Norge gikk av skaftet. Kvelden da Tore André Flo og Kjetil Rekdal senket selveste Brasil på mektige Stade Velodrome og sparket lille Norge til 1/8-delsfinale i VM i fotball. Kvelden da Karl Johan kokte som det skulle være karneval i Rio de Janeiro.

Kvelden da selv orakelet Arne Scheie mistet kontrollen.

Dagbladet.no har spurt heltene fra den magiske kvelden om EM-sluttspillet som pågår i Sveits og Østerrike nå. Om hvem som til slutt kan løfte bøtta i Wien på søndag og kalle seg europamestere i fotball.

Onsdag møter Tyskland et skadeskutt Tyrkia, mens overraskelsen Russland skal hevne tapet for Spania og sikre finaleplass på torsdag.

Hva tror du?

T.A. Flo, scoret og skaffet straffe

- Nederland imponerte voldsomt innledningsvis og jeg var mektig imponert over Russland som spilte ut Marco van Bastens lag. Av enkeltspillere har jo Andrej Arsjavin stått frem og jeg synes også Spanias David Villa har vært meget god, sier Flo.

- Hvem vinner EM og hvorfor?

FAVORITT: Kjetil Rekdal og Tore Andre Flo tror Russland vinner EM. Foto: Jon Super/AP
FAVORITT: Kjetil Rekdal og Tore Andre Flo tror Russland vinner EM. Foto: Jon Super/AP Vis mer

- Jeg tror det blir Russland mot Tyskland i finalen. Selv om Spania slo russerne i innledningen, tror jeg det bikker andre veien nå. Russland er sånn på gli, men det blir små marginer som avgjør, sier Flo.


K.Rekdal, scoret på det avgjørende straffesparket
- Hvilke lag og enkeltspillere har imponert deg mest i EM?

- Det er mange som har imponert, men få som har vært stabilt gode. Både Nederland og Portugal imponerte innledningsvis, men er utslått. Det viser hvor jevnt og tett det er. Av enkeltspillere har jo Arsjavin imponert voldsomt i de siste kampene, sier Rekdal.

- Hvem vinner EM og hvorfor?

- Akkurat nå tror jeg Russland vinner EM. Tyskland slår Tyrkia i semifinalen og jeg tror ikke russerne taper mot Spania en gang til. Russland slår alle slik de spilte mot Nederland, sier Rekdal.

PS: Du kan gjenopppleve den magiske kampen på NRK2 nå.

Brasil-heltene tror Russland vinner EM
<B>1-1:</B> Tore Andre Flo drar av Junior Baiano og utlikner for Norge mot Brasil i Marseille.
<B>HELTEN:</B> Kjetil Rekdal har senket Brasil i Marseille og jubler sammen med Dan Eggen.