Brasil i bombe-drama

PARIS (Dagbladet): Brasils fotballstjerner fikk en dramatisk åpning på sitt VM-opphold: Sprengstoff-eksperter nøytraliserte i går en mistenkelig bil på parkeringsplassen utenfor slottet i Ozoir la Ferrihre derlaget hadde tilbrakt sin første natt. Sjokkerte brasilianske spillere gjennomførte likevel treninga i går.

I går morges sto en rød Renault 9 på parkeringsplassen foran slottet som ikke hadde noe der å gjøre. De 12 topptrente sikkerhetsvaktene som til enhver tid passer på de brasilianske tittelforsvarerne og klare VM-favorittene, slo øyeblikkelig alarm.

Sprengstoffeksperter med fullt utstyr innfant seg raskt og evakuerte området. De fryktet at det dreide seg om en bilbombe.

Terrortrusselen har tiltatt i det siste og Brasil er det laget som tiltrekker mest oppmerksomhet.

Robot

Ekspertene sprengte opp bildøra og fant en mistenkelig bag i bilen som ble undersøkt av en robot før den også ble sprengt i filler. Det blir ikke tatt noen sjanser med mistenkelige kolli etter at en bombe av samme type som under terrorbølgen i 1995 nylig ble funnet foran televerkets kontor i Paris.

Den besto av en gassbeholder fylt med sprengstoff, svart krutt og spiker. Slike bomber er spesielt dødelige.

I 1995 sto den algeriske terrorgruppa GIA bak attentatene. I forrige uke ble åtte menn som tilhørte GIA og som planla attentater under VM arrestert i London.

Tekniker

Terrortrusslen øker fram mot VM. Fredag kveld ble den kjente restauranten La Coupole i Paris evakuert og trafikken stanset på Montparnasse på grunn av en bombetrussel.

Dramaet i Ozoir la Ferrihre i går endte udramatisk. Bilens eier dukket etter hvert opp.

Han er tekniker, og hadde vært med på å gjøre i stand Brasils luksuriøse anlegg utenfor Paris. Han var meget ulykkelig, men ikke klar over at han ikke hadde fulgt forholdsreglene.

I går ble han berømt i Brasil, intervjuet av alle de brasilianske mediene.

Brasils fotballstjerner, som skal åpne VM mot Skottland 10. juni, var sjokkerte. De gjennomførte likevel treninga i går, foran et entusiastisk publikum. Det har vært et totalt hysteri rundt Norges motstander helt siden Ronaldo og resten av det brasilianske landslaget satte foten på fransk jord.

Folk jukser til seg billetter til treninga og står timevis utenfor La Grande Romaine-slottet for å få et glimt av sine idoler.