Brasil i ryggen på Argentina

Brasil har tatt opp jakten på Argentina på toppen av den søramerikanske VM-kvalifiseringen, og det er nå nesten dødt løp foran storkampen om et par dager.

Natt til torsdag er det klart for toppoppgjøret mellom Argentina og Brasil i Buenos Aires. Begge lagene er så godt som klare for VM, og kampen står nå om å vinne kvalifiseringen.

Natt til i dag norsk tid kappet Brasil ned forspranget til Argentina til ett poeng da de lekte seg til 4-1 mot Paraguay i Porto Alegre.

Allerede klare

Ronaldinho åpnet scoringsfesten med et straffespark etter 32 minutter, og Barcelona-spilleren doblet ledelsen på nok en straffe ti minutter senere. Ze Roberto gjorde 3-0 etter 70 minutter, før Paraguay reduserte to minutter senere. Ronaldos erstatter Robinho satte punktum med 4-1 etter 82 minutter.

Med fire runder igjen å spille topper Argentina kvalifiseringen med 28 poeng, mens Brasil står med 27. De to lagene er klare for VM.

– Seieren var viktig fordi den sikret oss en plass i VM, sier Brasil-trener Carlos Alberto Parreira.

Natt til torsdag møtes de to gigantene for andre gang i VM-kvalifiseringen. 2. juni i fjor vant Brasil 3-1 etter å ha fått tre straffespark. Alle tre ble satt inn av Ronaldo.

På TV

Halvannen måned senere møttes de to i finalen i det søramerikanske mesterskapet. Også den gang ble det seier til de blågule. Kampen ble avgjort på straffesparkkonkurransen etter at det sto 2-2 ved ordinær tid. Den gang fikk faktisk Argentina et straffespark.

Argentinas generalprøve foran Brasil-kampen var ikke bra. Ecuador endte seiersrekken til det argentinske landslaget da de vant 2-0 sist lørdag. Før det hadde verdensmesterne fra 1986 spilt sju kamper på rad uten tap.

PS! Kampen mellom Argentina og Brasil vises direkte på Viasat Sport. Kampstart klokken 02.45 natt til torsdag.

(ANB)