SULTEN: Diego Maradona, sulten fotballegende. Foto: Reuters
SULTEN: Diego Maradona, sulten fotballegende. Foto: ReutersVis mer

- Brasil? Ikke mitt problem

Han kom 10 minutter før tida, svarte på spørsmål i 25 og takket så høflig for seg. Fordi han var sulten.

|||CAPE TOWN (Dagbladet): Diego Maradona er fortsatt VMs største stjerne. Og han nyter det.

Men om han hadde jublet litt for seg selv da Brasil ble slått ut av Nederland vil han ikke si noe om. Han sier bare det han har lyst til uansett spørsmål. Og om Brasils sjokkerende exit sa han følgende:

- Brasil? Ikke mitt problem. Jeg har Tyskland og kampen i morgen å tenke på.

Om Argentinas VM-muligheter når Brasil nå er ute:

- Vi er ikke favoritter. Vi jobber for å gjøre dette til Argentinas VM, men vi er ikke favoritter. Og siden jeg ikke er en spåmann, siden jeg ikke har noen krystallkule og siden vi ikke er de smarteste gutta i fotball så er det vanskelig for meg å si noe om det. Men vi gjør så godt vi kan. Selv om vi ikke kan se inn i framtida.

Om Messi som er litt forkjølet og hadde litt feber i ettermiddag:

- Leo spiller uansett. Jeg snakket med ham før treninga, sa han slapp å trene fordi han følte seg litt pjusk, men det er ingen fare med tanke på kampen.

Om Messis posisjon på banen:

- Han spiller der han ønsker å spille. Leo har total frihet. Og sånn må det være. Prøver man å fortelle en spiller av hans kaliber hva han skal gjøre og hvor han skal gjøre det er alt ødelagt. Det går ikke. Han må få lov til å gjøre det han vil når han ønsker å gjøre det.

Om Tyskland-kampen:

- Vi må holde fokus på vårt eget spill. Klarer vi det og evner å holde ballen i laget så lenge som jeg ønsker og vet vi er gode til skal tyskerne løpe langt, lenge og bli veldig slitne av å prøve å få fatt i ballen.

Om balansen i laget, Argentina er kritisert en smule for ikke å være alt for gode bakover:

- Vi er meget gode framme, vi er meget gode på midtbanen og forsvaret mitt er også meget godt. Jeg kommer ikke til å forandre på noe som helst. Dette er mine spillere og mitt landslag. Vi er et angripende lag som alltid vil angripe.

Om forventingene hjemme i Argentina — det er 20 år siden landets stolhet klarte å passere en kvartfinale i VM:

- Et stort ansvar hviler på meg og spillerne mine. Før kampen vil jeg gi spillerne beskjed om å legge igjen livet ute på banen om det skulle bli nødvendig — hele Argentina står bak dette laget. Og skal vårt folk kunne våkne om morgenen med et smil om munnen er vi nødt til å gjøre det bra. Så viktig er dette for Argentina.

Om Tyskland:

- England var så dårlige at Tyskland var nødt til å score fire mål. Jeg respekterer dem, men jeg er ikke redd dem.

Om dømmingen i VM:

- Inntil man begynner å ta i bruk teknologien som finnes vil vi fortsette å oppleve dommeravgjørelser maken til den som fratok England et mål mot Tyskland. Jeg burde kanskje ikke si dette, men det har vært veldig mye dårlig dømming her. Og jeg hører folk si at Tevez sitt mål mot Mexico var offside, greit, men hva da med det målet Villa scoret for Spania mot Portugal. Det var like mye offside.

- Jeg kjenner han som dømte Spania-Portugal, Valdez, og han var helt elendig. Alt gikk Spanias vei, han blåste konsekvent i deres favør. Og linjedommerne i dette mesterskapet, hva gjør de her hvis de skal dømme så dårlig.

- Det må ha vært Andrea Bocelli som gikk på linja i kampen mellom Spania og Portugal.

Og så ble El Diego sulten.

- Jeg vil ha middag, sa han.

Og gikk.