Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brasil knuste Sverige

Vant 3-0.

SCORET: Leandro Damiãos (bildet) mål før pause, og to komiscoringer av erstatteren Alexandre Pato mot slutten ga Sverige et stygt 0-3-tap på eget gress mot Brasil onsdag. Foto: AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND
SCORET: Leandro Damiãos (bildet) mål før pause, og to komiscoringer av erstatteren Alexandre Pato mot slutten ga Sverige et stygt 0-3-tap på eget gress mot Brasil onsdag. Foto: AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND Vis mer

Leandro Damiãos mål før pause, og to komiscoringer av erstatteren Alexandre Pato mot slutten ga Sverige et stygt 0-3-tap på eget gress mot Brasil onsdag.

Mange av de samme spillerne som representerte Brasil under OL-finalen i London sist helg, var også med i oppgjøret mot svenskene.

Det var fortjent da en av dem, Leandro Damião, sendte gjestene foran etter en drøy halvtimes spill på Råsunda. Neymar hadde da allerede truffet nettet bak Andreas Isaksson på en retur etter et stolpeskudd, men Santos-stjernen ble feilaktig avblåst for offside.

Brasilianerne viste i store deler av kampen at ferdighetene deres lå et nivå over tilsvarende i Erik Hamrén mannskap. Sverige slet mye med å holde på ballen, selv om iherdig innsats ga tilløp til sjanser i begge omganger for vertene.

Misset fra god posisjon Et snaut kvarter før slutt fikk Ola Toivonen en gyllen mulighet til å utligne fra god posisjon. Lysluggen fra PSV fikk avslutte fra innsiden av 16-meteren etter en perfekt pasning fra høyresiden. Avslutningen til Toivonen sto imidlertid ikke i stil med forarbeidet.

Ballen skled av foten til 26-åringen og forsvant godt utenfor stolpen.

Isteden trygget brasilianerne seieren med en merkelig scoring seks minutter før full tid. Milan-spiss Alexandre Pato, som kom inn for målscorer Damião et kvarter før slutt, stoppet først et skudd da han nærmest ble truffet i hodet av en lagkamerat.

Ballen gikk på tvers av feltet til før den ble nikket tilbake mot Pato igjen. Sistnevnte styrte denne gangen hodestøtet i mål.

Pato igjen Bare sekunder senere var samme Pato på farten igjen. Svenskene kom fullstendig på etterskudd på en bakromspasning, og Pontus Wernbloom så ingen annen løsning enn å sette inn en takling bakfra på Milan-spilleren.

Dommeren dømte straffe, selv om reprisene kunne tyde på at taklingen skjedde hårfint på utsiden av 16-meteren.

Pato tok straffen selv, og han skjøt ballen midt i målet, delvis skliende og via sin egen ankel. Nok en merkelig scoring fra spissen, som trolig ikke skulle vært godkjent på grunn av to touch, men Sverige protester endret ikke dommerens beslutning om å godkjenne Brasils tredje mål.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media