Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brasil koster 8 millioner

NFF jubler over Brasil-besøk, men taper penger.

Fotballinteresserte nordmenn bør glede seg til onsdag 16. august: Da kommer verdens beste lag til Norge.

Men det er ikke gratis.

Dagbladet vet at prisen NFF må ut med for å få Brasils landslag til Ullevaal, er tett opp mot én million euro. Altså rundt åtte millioner kroner.

-  Vi må betale mer enn normalt, ja. Jeg tror vi måtte ut med rundt det samme da de var her i 1997, sier administrasjonssjef Svein Rustad i Norges Fotballforbund (NFF) til Dagbladet.

-  Men vi synes det er verdt det, selv om vi vet at dette er en kamp der vi kanskje ikke tjener så mye penger.

Trener først

Rustad og Knut Kristvang har representert NFF i forhandlingene med det brasilianske fotballforbundet, Confederagco Brasileira de Futebol (CBF). I tillegg har det sveitsiske kampagentfirmaet Kentaro Group vært med i forhandlingene.

-  Dette har vært en prosess som har pågått over flere år, egentlig. For Brasil har lenge ønsket å møte oss. For en måned siden var det nær en løsning, så strandet det. Før helga ble det imidlertid fart på sakene igjen. De siste dagene ble alle detaljer klarlagt, og de to generalsekretærene har inngått avtalen, sier Rustad.

DYR MORO: Det koster rundt én million euro å få Brasils superstjerner til Ullevaal. Foto: Scanpix
DYR MORO: Det koster rundt én million euro å få Brasils superstjerner til Ullevaal. Foto: Scanpix Vis mer

Han ser ingen grunn til å frykte at stjerner som Ronaldinho, Ronaldo og Adriano uteblir - det er nemlig en del av avtalen at Brasil stiller sin beste gjeng.

-  De beste klubblagene har nok privatjet-ene sine klare, sier Rustad.

15. august skal Brasil trene på Ullevaal. Laget har spilt mot Norge tre ganger før. Det har endt med to norske seirer og en uavgjort. Brasil har ikke så dårlig statistikk mot noe annet landslag.

Denne har de i mange år vært ivrige på å utbedre. Det er derfor grunn til å håpe at de kommer til Oslo med sitt aller ypperste mannskap. Det er heller ikke usannsynlig at de stiller med seks grønne stjerner over CBF-logoen på drakta: Laget er en av de aller største favorittene til sommerens VM.

Dyrere enn ellers

Billettsalget starter 3. mai. Prisene vil ligge på samme nivå som i kampene i den kommende EM-kvalifiseringa, altså høyere enn privatkamper generelt.

-  Dette har med motstanderen å gjøre. Det er ikke gratis å få Brasil hit, forklarer informasjonssjef i NFF, Roger Solheim.

Han legger ikke skjul på at kampen blir et økonomisk tapsprosjekt.

Brasil koster 8 millioner

-  Vi ser likevel på dette som en god investering, for på lang sikt har det betydning for Norge som fotballnasjon at vi får besøk av slike lag.

Panzer-takling

-  Det er vanskelig å få en bedre motstander i en privatlandskamp enn Brasil, sier landslagssjef Åge Hareide i en pressemelding.

-  Laget er av ypperste klasse og publikum vil få en god opplevelse. Det er viktig å måle krefter mot de beste, og det bør slo positivt ut foran EM-kvaliken, selv om Brasil ikke ligner noen av motstanderne vi møter der, sier landslagssjefen.

-  Vi er glade for å tilby publikum en så god motstander som Brasil, og vi har gode minner fra sist gang laget besøkte Ullevaal. Dette blir en fotballfest, sier generalsekretær Karen Espelund i NFF.

 Da vi onsdag spurte Erik Hagen hvordan han ville stoppet Ronaldinho, svarte han:

-  Det er viktig å være tidlig oppi, og nekte ham rom. Derfor ville jeg taklet ham tidlig om jeg fikk sjansen.

Vel, Panzer, 16. august får du sjansen.

Og neste år kommer Argentina

Mange har etterlyst attraktive motstandere i norske privatlandskamper. Nå kommer de på rekke og rad. Før VM skal Norge møte de to VM-klare lagene Paraguay (24. mai) og Sør-Korea (1. juni). Men i august kommer den største godbiten: Brasils første kamp etter VM er mot Norge på Ullevaal.

I 2007 kommer så Argentina. Nærmere bestemt 22. mai.

- Det har vært mye fram og tilbake med Argentina de siste årene. Men nå er alt spikret, sier informasjonssjef i Norges Fotballforbund, Roger Solheim.

- Jeg husker jeg sto med en billett i hånden en gang som det sto Norge- Argentina på. Men på grunn av mye rot var det Litauen som var motstander. Garanterer du at Argentina kommer nå?

- Hehe. Ja, for nå er det en dato som FIFA har vært med på å sette opp, sier Solheim. Ifølge Svein Rustad jobbes det også med å finne motstandere til datoene 15. november og 7. februar.

TAKLINGSKLAR: Erik Hagen gleder seg til å takle Ronaldinho.
1998:</B> NORGE-BRASIL 2-1.
1988:</B> NORGE-BRASIL 1-1.
1997:</B> NORGE-BRASIL 4-2.
TAPSBEVISST:</B> Brasil er ikke gratis, sier Roger Solheim.
FORHANDLET FREM AVTALEN:</B> Administrasjonssjef Svein Rustad.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling