Brasil maser på Norge

Brasil prøver nok en gang å arrangere privatlandskamp mot Norge. To kamper kan bli spilt i løpet av et drøyt år, den første allerede i desember.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi har fått nærmere ti forespørsler fra Brasil siden vi slo dem i VM i Frankrike i 1998, sier Svein Rustad i Norges Fotballforbund.

Ingen andre nasjoner har henvendt seg så ofte med forespørsel om å få spille landskamp mot Norge de siste årene som Brasil. Laget og landet, som kanskje er verdens mest fotballhungerige nasjon, er fortsatt sugne på revansje etter to tap mot Norge på 90-tallet.

Framstøt

Presidenten i Norges Fotballforbund, Per Ravn Omdal, er for tiden i Brasil under fotball-VM for klubblag. Da var under et møte mellom Ravn Omdal og det brasilianske fotballforbundet at det siste framstøtet om kamper kom.

Brasil ønsker å møte Norge i to kamper. Den første i Brasil i desember i år, og den neste i Norge i løpet av 2001. Landslagssjef Nils Johan Semb og Per Ravn Omdal skal ha møte om saken i neste uke.

Dårlig tidspunkt

- I utgangspunktet passer det dårlig for oss å spille landskamp i desember. Englands-proffene har et veldig tett program i julemåneden, sier lederen for toppfotballen i NFF, Svein Rustad til Dagbladet.

Norge har god statistikk mot Brasils fotballhelter. Under VM i Frankrike i 1998 vant Norge 2-1. Året før ble det norsk 4-2 seier hjemme på Ullevål Stadion. Dette er resultater som er svært vanskelig for Brasil å leve med.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer