Brasil maser på Norge

Brasil prøver nok en gang å arrangere privatlandskamp mot Norge. To kamper kan bli spilt i løpet av et drøyt år, den første allerede i desember.

- Vi har fått nærmere ti forespørsler fra Brasil siden vi slo dem i VM i Frankrike i 1998, sier Svein Rustad i Norges Fotballforbund.

Ingen andre nasjoner har henvendt seg så ofte med forespørsel om å få spille landskamp mot Norge de siste årene som Brasil. Laget og landet, som kanskje er verdens mest fotballhungerige nasjon, er fortsatt sugne på revansje etter to tap mot Norge på 90-tallet.

Framstøt

Presidenten i Norges Fotballforbund, Per Ravn Omdal, er for tiden i Brasil under fotball-VM for klubblag. Da var under et møte mellom Ravn Omdal og det brasilianske fotballforbundet at det siste framstøtet om kamper kom.

Brasil ønsker å møte Norge i to kamper. Den første i Brasil i desember i år, og den neste i Norge i løpet av 2001. Landslagssjef Nils Johan Semb og Per Ravn Omdal skal ha møte om saken i neste uke.

Dårlig tidspunkt

- I utgangspunktet passer det dårlig for oss å spille landskamp i desember. Englands-proffene har et veldig tett program i julemåneden, sier lederen for toppfotballen i NFF, Svein Rustad til Dagbladet.

Norge har god statistikk mot Brasils fotballhelter. Under VM i Frankrike i 1998 vant Norge 2-1. Året før ble det norsk 4-2 seier hjemme på Ullevål Stadion. Dette er resultater som er svært vanskelig for Brasil å leve med.

NYE FLO-SHOW?: Tore Andrè Flo og Norge er en ettertraktet motstander for Brasil.