Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brasil med sliteseier i Norges VM-gruppe

Vant 1-0 mot Australia.

KJEMPET HARDT: Brasils Cristiane blir felt av Caitlin Foord. Brasil vant til slutt 1-0 mot Australia. Foto: AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ
KJEMPET HARDT: Brasils Cristiane blir felt av Caitlin Foord. Brasil vant til slutt 1-0 mot Australia. Foto: AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ Vis mer

Gruppefavoritt Brasil måtte slite hardt for 1-0-seier over Australia i fotball-VM onsdag og deler førsteplassen i gruppen med Norge.

Spissen Rosana scoret vinnermålet etter ballsjonglering i straffefeltet i det 54. minutt. Først var det Cristiane som viste fram teknikken omgitt av motspillere. Så nikket hun videre til Rosana, som skapte seg rom med førsteberøringen og knallet ballen i nettet.

- Vi har et sterkt lag, og jeg følte at vi fikk vist det. Vi spilte godt og forsvarte oss bra. Nå skal vi kjempe helt til slutten, sa Rosana etter kampen.

Superstjernen Marta var uvanlig anonym og greide ikke å begeistre de 27.258 tilskuerne på Borussia Park.

Brasil kom til kampen i en 3-4-3-formasjon med Marta til venstre i angrepet. Kampen mellom de kontinentale mesterlagene i Sør-Amerika og Asia var jevn og kunne vippet hvilken vei som helst.

Skuffet, men stolt Rosana kom til noen gode sjanser i første omgang, men greide ikke å utnytte dem. Australia, som har vunnet bare en kamp på 13 forsøk i VM-sluttspill, fikk en kjempesjanse ved 19-årige Kyah Simons, men keeper Andreia svarte med en kjemperedning.

Hurtigtoget Lisa de Vanna holdt på å omsette en grov forsvarsfeil i scoring etter en halvtime, men heller ikke hun lyktes med avslutningen.

- Vi møtte en av VM-favorittene som har flere kvalitetsspillere. Likevel var det sjanser i begge ender. Jeg er veldig stolt over innsatsen, men skuffet over at vi ikke fikk med oss et bedre resultat, sa Australias landslagssjef Tom Sermanni.

Spenning Etter pause kom målet Brasil ventet på, men selv med ledelse greide ikke favoritten å fjerne spenningen. Australia presset på i jakt på utligning og var svært nær et par ganger.

De Vanna misset siste mulighet da hun tre minutter før slutt skjøt utenfor da hun var alene gjennom.

Så langt har det vært et VM preget av jevne og spennende kamper. Etter at alle lag har spilt én kamp hver er USA eneste lag som har greid en tomålsseier. Seks kamper er endt med ettmålsseier, én kamp med poengdeling.

Europa har kommet godt i gang. De fire lagene som kjemper om to OL-plasser (Tyskland, Frankrike, Sverige og Norge) har vunnet sin første kamp, mens England måtte nøye seg med uavgjort.

Søndag spiller Norge toppkamp mot Brasil i Wolfsburg, vel vitende om at en ny farlig motstander venter tre dager senere i Leverkusen. Kampen mot Australia kan bli være eller ikke være for begge lag i jakten på plass i cupspillet.

(NTB)

SLET SEG TIL SEIER: Jentene fra Brasil jubler etter Rosanas 1-0-scoring. Foto: REUTERS/Wolfgang Rattay
SLET SEG TIL SEIER: Jentene fra Brasil jubler etter Rosanas 1-0-scoring. Foto: REUTERS/Wolfgang Rattay Vis mer