Brasil mot VM-formen

Og alle Brasil-fans kan glede seg: Ronaldo er tilbake.

Ronaldo scoret sitt første landslagsmål på tre år da Brasil slo Malaysia 4-0 i generalprøven før VM lørdag.

Dermed ser Brasil ut til å være i god rute en uke før fotball-VM sparkes i gang. Landslagssjef Luiz Felipe Scolari kunne glede seg over å ha Ronaldo med fra start.

I tillegg til å score ett mål, la Inter-spissen opp til Juninhos 2-0-scoring, som kom minuttet etter at Juninho kom på banen. Etter kampen sendte Ronaldo en advarsel til gruppemotstander Kina.

- Jeg har alltid scoret mål mot de beste forsvarsspillerne i verden. Derfor kommer jeg ikke til å bekymre meg over forsvaret til Kina, sa Inter-stjernen.

- Vil skape frustrasjon

Sist han scoret på landslaget var i en privatlandskamp mot Argentina i september 1999. Kampen mot Malaysia lørdag var hans tredje etter to og et halvt års skademareritt.

Verdt å merke seg var det også at Rivaldo var tilbake på banen for første gang på en måned etter problemer med sitt høyre kne. Barcelona-spissen spilte 63 minutter, mens Ronaldo ble tatt av banen 10 minutter senere.

Ronaldo var svært godt fornøyd med samarbeidet med Rivaldo og Ronaldinho, og han tror på mange Brasil-scoringer i VM.

- Det er en trio som vil skape mye frustrasjon for motstanderne. Vi har mye kvalitet sammen. Jeg er sikker på at vi vil få et fantastisk mesterskap, sa han.

Ronaldo sa at scoringen mot Malaysia var en viktig personlig triumf.

- Det gir meg alltid glede å score mål. Jeg er glad for å ha fått en ny scoring, og laget skapte mange sjanser også før pause, sa han.

Gleder seg som en unge

Ronaldo hadde tre store sjanser før pause, men ble hindret av en solid Azmin Azram Abdul Aziz i Malaysias mål. Etter den målløse 1. omgangen i Kuala Lumpur ble det fire fulltreffere etter sidebytte. Ronaldo åpnet det hele med sin scoring etter 51 minutter, mens Juninho la på til 2-0 etter 64 minutter. Denilson og Edilson scoret de siste målene for Brasil foran 40.000 tilskuere, førstnevnte med en herlig enkeltmannsprestasjon.

- Malaysia hadde mye flaks. Vi skapte åtte-ni store sjanser i 1. omgang, men det var først i 2. omgang ballen ville inn, sa Ronaldo.

Han gleder seg som en unge til VM.

- Jeg klarer knapt å vente. Jeg ønsker å spille fotball, det er det jeg er god til, sa Ronaldo.

- Jeg vil komme i best mulig fysisk form før VM. Jeg føler meg i bra form, men vil trenge den ene uken som gjenstår til å bli helt bra, sa han.

Byttet hele laget

Brasil-trener Luiz Felipe Scolari gjorde 11 bytter i løpet av kampen, mens Malaysia nøyde seg med seks. Kampen utviklet seg etter hvert til å bli rene treningsøkten for Brasil, som var mange hakk sterkere enn sine asiatiske motstandere.

- Hvis vi hadde ønsket hardere motstand før VM, ville vi ha spilt mot Italia eller Tyskland. Vi ønsket kamptrening. I 1. omgang burde vi ha scoret fire mål, og Malaysia har en lang vei å gå til de andre lagene i regionen, sa Scolari.

Brasil møter Tyrkia i sin åpningskamp 3. juni.

NTB

KOMMER TIL Å SCORE: Ronaldo lover mål i VM.