Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brasil og Portugal i «Dødens gruppe»

Sjekk VM-gruppene i Sør-Afrika.

GIGANTMØTE: Cristiano Ronaldos Portugal og Kakas Brasil møtes i en beintøff gruppe i Sør-Afrika neste sommer - der de også får knalltøff motstand fra Didier Drogbas Elfenbenskysten. Foto: EPA/FERNANDO BIZERRA JR
GIGANTMØTE: Cristiano Ronaldos Portugal og Kakas Brasil møtes i en beintøff gruppe i Sør-Afrika neste sommer - der de også får knalltøff motstand fra Didier Drogbas Elfenbenskysten. Foto: EPA/FERNANDO BIZERRA JR Vis mer

||| •  Showet i Cape Town starter 18.00. Selve trekningen begynner kl. 18.45 - og Dagbladet følger den selvsagt direkte!

Gruppe A:
Sør-Afrika
Mexico
Uruguay
Frankrike

Gruppe B:
Argentina
Sør-Korea
Nigeria
Hellas

Gruppe C:
England
USA
Algerie
Slovenia

Gruppe D:

Tyskland
Australia
Ghana
Serbia

Gruppe E:
Nederland
Japan
Kamerun
Denmark

Gruppe F:
Italia
New Zealand
Paraguay
Slovakia

Gruppe G:

Brasil
Nord-Korea
Elfenbenskysten
Portugal

Gruppe H:

Spania
Honduras
Chile
Sveits

Oppdateringer:

19.28: Trekningen er over! David Beckham lirer av seg noen sedvanlige klisjeer om at ingen kamper er enkle og så videre. Da er rugbykapteinen fra Sør-Afrika friskere: - Vi kommer til å få god trening før vi når kvartfinalen og semifinalen, sier han til latter fra salen.

19.25: Morten Langli og Frode Olsen kårer umiddelbart gruppe G til den tøffeste gruppa - Dødens Gruppe.

19:24: Våre danske venner trenger vel ikke henge med nebbet, de heller. Men Nederland, Japan og Kamerun er definitivt ei tøff gruppe.

19.22: England så ut til å få det tøft da de trakk USA som første lag, men etter hvert ser dette ut som en god trekning for engelskmennene.

19.21: Frankrike har utvilsomt vært svært heldig med trekningen her, selv om enkelte klaget på at de ikke ble toppseedet! Landslagssjef Raymond Domenech ser godt fornøyd ut.

19.17: Gruppe A ser da ganske overkommelig ut, gjør den ikke?

19.15: Stakkars Nord-Korea, har fått omtrent de tøffeste motstanderne de kunne få fra henholdsvis seedeingruppe 1 og pott 3.

19.12:
Italia har flaks med sin motstander fra pulje 2!

19:09: Ingen ønskemotstander for England, USA er et av lagene de har trukket fram som en motstander i en eventuell Dødens Gruppe. Dette blir også Englands første kamp i mesterskapet. Fabio Capello sitter i salen med steinansikt.

19.07:
Mexico er nok fornøyd med å få Sør-Afrika fra seedingnivå 1! Dette blir også VMs åpningskamp.

19.04: Da er vi endelig i gang med det som betyr noe!

LEDER TREKNINGEN: Den sør-afrikanske skuespilleren Charlize Theron. Foto: AP Photo/Peter Kramer
LEDER TREKNINGEN: Den sør-afrikanske skuespilleren Charlize Theron. Foto: AP Photo/Peter Kramer Vis mer

19.01: David Beckham, Etiopias løpekonge Haile Gebrselassie, Sør-Afrikas rugbykaptein John Smith og Sør-Afrikas midtstopper Matthew Booth er også blant personene som skal bistå under trekningen.

18:59: Lag fra samme kontinent kan ikke trekkes i samme gruppe, bortsett fra de europeiske, sier Valcke. Det betyr for eksempel at Sør-Afrika ikke kan trekke de afrikanske lagene fra seedinggruppe 3.

18.55: Valcke elsker sin egen stemme her, og skal nå trekke de store linjene fra første kamp i VM-kvaliken og fram til kveldens trekning. Gjesp.

18.52: Ting kan tyde på at jeg var for optimistisk: Vi holdes i hvert fall fortsatt på pinebenken. Nå forklarer Jerome Valcke, generalsekretær i Fifa, hvordan trekningen vil foregå. Heldigvis har han selskap av Theron.

18.45: Så dukker omsider Charlize Theron opp i en tettsittende rød kjole med VM-ballen i hånda, og Sepp Blatter klapper begeistret fra første rad. Nå starter endelig trekningen, etter at vi har måttet lide oss gjennom tre kvarter med diverse «underholdningsinnslag».

Før trekningen:

(Dagbladet): I USA-VM i 1994 hadde Norge den tvilsomme æren av å havne i det som ble kalt «Dødens gruppe» - i hvert fall mente vi det selv.

Gruppa levde for så vidt opp til navnet sitt ettersom både Norge, Italia, Mexico og Irland endte opp med lik poengsum og lik målforskjell.

Men Drillos menn hadde scoret færrest mål, og måtte takke for seg etter gruppespillet.

I dag trekkes gruppene til neste års VM i Sør-Afrika. Norge er som kjent ikke med, men det er så godt som alle de tradisjonsrike og store fotballnasjonene.

Og mye av forhåndspraten har selvsagt handlet om hva som vil være den ultimate «Dødens gruppe».

Dagbladet har fått TV 2-kommentator Øyvind Alsaker til å sette opp sitt forslag. Det ser slik ut:

1. Spania
2. Frankrike
3. Elfenbenskysten
4. USA

Særlig i engelske aviser har det gått inflasjon i begrepet «Dødens gruppe» den siste uka, og The Sun var klare på hva som vil være selve marerittet for «Three Lions»: Å havne i gruppe med Frankrike, USA og Elfenbenskysten. Ønskemotstanderne er derimot Slovakia, Algerie og New Zealand.

Trekningen i Sør-Afrika begynner klokka 18.45. Dagbladet følger den direkte.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media