Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brasil-sjefen nekter å vrake Ronaldo

Tungvekter pepet ut.

(Dagbladet.no): Ronaldo mangler bare to mål på Gerd Müllers VM-rekord på 14 scoringer. I går kveld spilte 29-åringen sin 100. landskamp for Brasil, en av de dårligste.

Han fikk til et langskudd, som suste over tverrliggeren, og mottok buing fra supporterne da han ble byttet ut etter 69 minutter.

Ronaldo trenger ikke å bekymre seg for plassen på laget, ennå. Brasil slo Kroatia 1-0, og etter matchen var landslagssjef Carlos Alberto Parreira klar i talen.

Loves plass søndag

Store-Ron får en ny sjanse mot Australia søndag.

- Ronaldo starter, han er på laget. Han trenger bare å komme inn i rytmen, han er en spiller som kan avgjøre kamper. Han har ikke spilt en skikkelig kamp på to måneder, det er ikke så rart at han virker tung, sier Brasil-sjefen.

Ser du tung ut, så er du ofte tung. Fifas offisielle VM-sider har logget inn Brasils toppscorer på 82 kg i mesterskapet. Da Ronaldo ble skapte terror i forsvarene i 2002-VM var det ikke bare med en pussig sveis.

Real Madrid-spissen var fem kilo lettere for fire år siden.

TUNG OG SKUFFENDE: Ronaldo er fem kilo tyngre siden siste VM og var en skygge av seg selv i går. Her får Robinho overta plassen hans mot Kroatia. Foto. Scanpix/Ap
TUNG OG SKUFFENDE: Ronaldo er fem kilo tyngre siden siste VM og var en skygge av seg selv i går. Her får Robinho overta plassen hans mot Kroatia. Foto. Scanpix/Ap Vis mer

Kroatia-stopper Robert Kovacs sier til BBC i dag at det lett å markere ut VM-legenden ig rå kveld.

- Jeg vet ikke hva som har skjedd med ham. Han løp ikke, og holdt seg foran oss. Han må være sliten, han var knapt nær ballen, sier Kovacs.

Ronaldo er i hvert fall trøtt på vektfokuseringen. Før VM kranglet han med selveste Brasils president, som i en videokonferanse rett og slett spurte Brasil-spillerne om Ronaldo virkelig er overvektig.

Ønsker Ronaldo-bevegelse

Det kan finnes andre forklaringer enn kilogram på Ronaldos skuffende VM-åpning. Han sleit med gnagsår og feber i forrige uke, og var ute av spill i mai og juni på grunn av skader.

Matchvinner Kaka krysser tær og fingre for at den beryktede målscoreren finner seg selv i løpet av mesterskapet.

- Litt mer bevegelse fra ham hadde vært ideelt for oss, sier Kaka.

Brasilianerne er glade folk, og seier er seier. Derfor vil ingen svartmale innsatsen mot viljesterke kroater i Berlin.

Brasil-sjefen nekter å vrake Ronaldo

- Dette er det første lille steget i en veldig lang trapp. Dette gir oss selvtillit, og laget kommer til å spille bedre. Jeg er ikke i tvil om det, sier Parreira.

• Din kommentar: Skuffet over Brasil, eller bare skuffet over enkeltspillere?

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 378570394


Varnish cache server

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media