Brasil-skalpen største norske sportsøyeblikk

Topp 100 kåres i ny bok.

BOKLANSERING: Svein Tore Bergestuen pressanterer boken "Norges 100 største sportsøyeblikk" som han har skrevet sammen med Morten Stokstad. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
BOKLANSERING: Svein Tore Bergestuen pressanterer boken "Norges 100 største sportsøyeblikk" som han har skrevet sammen med Morten Stokstad. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ikke uventet topper Norges seier over Brasil i fotball-VM i 1998 rangeringen over de største norske sportsøyeblikkene gjennom tidene.

Kåringen blir presentert i boken «Norges 100 største sportsøyeblikk — historien bak bragdene».

— Vi i juryen har hatt mange, lange, intense og morsomme diskusjoner, men klarte til slutt å komme fram til en liste over de 100 største norske sportsøyeblikkene, sier juryleder Arne Scheie.

I tillegg til Scheie har Kjetil André Aamodt, Cathrine Sandnes, Svein Tore Bergstuen og Morten Stokstad vært med på å lage listen.

— Ingen fasit De to sistnevnte har skrevet boken, der øyeblikkene blir beskrevet gjennom minner, tekster og bilder.

— Dette er selvsagt ingen fasit, og vi håper lista skaper debatt. Men det er en samvittighetsfull jury som har vurdert, veid og valgt. Resultatet er et stolt stykke norgeshistorie, som vi håper leserne setter pris på, sier Stokstad.

— Dette er ikke en rangering av de største idrettsprestasjonene eller de største idrettsutøverne, selv om både prestasjonen og utøverens betydning er to av flere viktige kriterier som juryen har lagt til grunn i kåringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer