Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brasil slapp med skrekken etter omdiskutert dommeravgjørelse

Kunne fått en blytung start på turneringa.

SLAPP MED SKREKKEN: Willian (t.h.) og hans lagkamerater slapp med skrekken da de spilte 0-0 mot Ecuador. Til venstre, Arturo Mina (Ecuador). Foto: NTB Scanpix/Xinhua/Yang Lei/Xinhua/Sipa USA
SLAPP MED SKREKKEN: Willian (t.h.) og hans lagkamerater slapp med skrekken da de spilte 0-0 mot Ecuador. Til venstre, Arturo Mina (Ecuador). Foto: NTB Scanpix/Xinhua/Yang Lei/Xinhua/Sipa USA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brasil måtte nøye seg med 0-0 og ett poeng i Copa America-åpningen mot Ecuador lørdag. Det kunne endt enda verre.

En omdiskutert dommeravgjørelse var nemlig på alles lepper etter kampen i amerikanske Pasadena.

Midtveis i annen omgang så Ecuador ut til å ha tatt en sensasjonell ledelse på Rose Bowl etter at Brasils keeper Alisson fomlet et innlegg fra Miller Bolanos i eget mål. Mens både spillere og ledere på den ecuadorianske benken feiret, markerte imidlertid kampens dommer for utspill fra mål. Han mente ballen hadde vært over dødlinjen i fortkant av innlegget fra Bolanos.

TV-bildene viste at den avgjørelsen var høyst diskutabel. Det kunne se ut til at ballen med hårfin margin fortsatt var i spill. I så fall ble Brasil reddet fra det som ville vært en blytung start på turneringen.

Pepet ut Etter kampen måtte uansett mannskapet til Dunga tåle å bli pepet av banen. De 53.158 tilskuerne var åpenbart ikke fornøyd med laget som har vunnet Copa America fem ganger tidligere.

Rose Bowl, der lørdagens kamp ble spilt, var for øvrig arenaen der Brasil løftet VM-trofeet etter finaleseier over Italia i 1994.

- Jeg har sett episoden 25 ganger på video nå, og ballen var aldri helt over linjen. Kanskje var 65 prosent av den på utsiden, sa Ecuadors landslagssjef Gustavo Quinteros etter kampslutt.

Han siktet naturligvis til den omdiskuterte annulleringen.

- Assistentdommeren var merkelig sikker i sin sak selv om han sto 50 meter unna, tilføyde en oppgitt og frustrert Quinteros.

Peru vant Brasils landslagssjef Dunga hevdet han ikke hadde sett situasjonen skikkelig.

- Fra min vinkel, var det vanskelig å se om ballen var ute, sa han diplomatisk.

- Spillerne som sto nærmere, sa den var ute, tilføyde han.

I den andre kampen i gruppe B lørdag fikk Peru en god start på Copa America med 1-0-seier over Haiti i Seattle. Måltyven Paolo Guerrero sto bak kampens eneste scoring, og er med det Perus mestscorende landslagsspiller gjennom tidene. Fasiten så langt er 27 fulltreffere.

Onsdag skal Peru ut mot Ecuador, mens Brasil reiser til Florida for å møte Haiti.

Lørdagens kamp i gruppe A mellom Costa Rica og Paraguay endte målløst.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!