Brasil slo Tyrkia

Selv med et enormt tyrkisk press i nesten hele andre omgang holdt Ronaldos ene scoring til finaleplass. Kampen minutt for minutt.

Det var Tyrkia som kom best i gang i Saitama i Japan i dag. Anført av Hasan Sas og Yildiray Bastürk på midtbanen gikk de respektløst til verks, og presset brasilianerne bakover på banen.

Og hadde headingen fra Sükur vært litt hardere i begynnelsen av kampen, hadde tyrkerne hatt en tidlig og fortjent ledelse.

I steden begynte ballen å rulle for Brasil. Ronaldo hadde en vanvittig mulighet til å gi Brasil ledelsen etter en retur fra Rüstu, men fra fem meter satte han ballen rett i den tyrkiske keeperen igjen.

Cafu hadde også en stor mulighet før pause. Rivaldo spilte fri Ronaldo på sekstenmeteren, men i stedet for å skyte, trillet han ballen videre til Cafu som kom på et nydelig løp bakfra. Fra skrått hold skjøt Cafu via Rüstus mage og over mål.

Det lå mål i lufta, og selv om førsteomgangen forble målløs kunne det ikke vare i samfulle nitti minutter.

Og det tok ikke mer enn fire minutter av andre omgang før Ronaldo dukket opp. Han stormet framover med fart, og fra femten meter tuppet han ballen i det lengste hjørnet. Rüstu hadde fingrene på ballen, men han kunne ikke gjøre annet enn å hjelpe ballen videre inn i nettet. Da brøt jubelen løs blant brasilianerne på tribunen, og fyrverkeriet blant de tyrkiske spillerne.

Resten av kampen var et endeløst press mot Brasils mål, ispedd farlige brasilianske kontringer.

Men det ble med nesten for Tyrkia, og den eneste gangen de var ordentlig farlige foran Marcos var da veteran og nasjonalhelt Hakan Sükur snudde seg rundt på femmeteren og klinte til på volley etter et Sas-frispark. Desverre klarte ikke Sükur å revansjere en for ham skuffende turnering, og Marcos kunne bokse volleyen til corner.

Brasil danset seg til et historisk VM-oppgjør mot Tyskland. De to landene har dominert VM-sluttspillene i årevis, men har aldri møtt hverandre før.

En finale i Yokohama kan jo være et greit sted å starte.

Kampen minutt for minutt.

MÅLKONGEN: Her setter Ronaldo inn Brasils vinnermål i semifinalen mot Tyrkia. Samtidig inntok han toppscorertronen i VM.
JUBELKONGEN: Og så glad var han for det!