Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brasil sparker Zagallo

Brasils trener Mario Zagallo ble i går sparket som landslagssjef. Tap for både Norge og Frankrike i VM var ikke godt nok for den fotballgale befolkningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Også Zagallos støtteapparat måtte i går pakke sakene og gå.

- Historien vil fortsette, og dere vil få en ny ansettelse å skrive om bare forbundet får utnevnt en ny trener, sa Mario Zagallo etter at nyheten om hans avsettelse ble kjent.

Det var på ingen måte overraskende at den 66 år gamle treneren måtte ta sin hatt å gå. Han ledet landslaget i 148 kamper i to forskjellige perioder. Det ga 107 seirer, 29 uavgjorte kamper og bare 12 tap.

Foreløpig står det brasilianske fotballandslaget uten trener, men forbundsledelsen gjorde det klart at Zagallos etterfølger i sjefsjobben vil bli utnevnt 31. august.

Innledet med seier

Zagallo innledet trenerkarrieren sin med det brasilianske landslaget med 5-0 seier over Chile i VM-sluttspillet i 1970. Etterhvert endte mesterskapet med seier til Brasil.

VM-gull ble det også i USA-VM i 1994, og igjen med Zagallo i sjefstolen. Det innebærer at han har vært involvert i fire av Brasils VM-seirer, for han var med som spiller i mesterskapene i 1958 og 1962, som begge endte med gull.

Men i år blåste det ikke Zagallos vei. Brasilianerne klarte ikke å imponere i Frankrike, og nederlaget mot Norge var en bitter pille å svelge både for Zagallo og spillerne. Enda bitrere var finaletapet mot Frankrike, der brasilianerne spilte langt under pari.

(NTB)

OVER NÅ:</B> Mario Zagallo kysser Ronaldo etter straffeseieren over Nederland i VM i sommer. Nå er samarbeidet over, i hvert fall i landslagssammenheng.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!