GODT FORBEREDT: Alexandra Priscila do Nascimento scorer på Kari Aalvik Grimsbø i åpningskampen i OL. Til Dagbladet spør Brasil-spilleren om det norske laget var godt nok forberedt. Foto AFP PHOTO / FRANCK FIFE
GODT FORBEREDT: Alexandra Priscila do Nascimento scorer på Kari Aalvik Grimsbø i åpningskampen i OL. Til Dagbladet spør Brasil-spilleren om det norske laget var godt nok forberedt. Foto AFP PHOTO / FRANCK FIFEVis mer

Brasil-stjerna med stikk til de norske håndballjentene: - Trodde de skulle gi oss tøffere motstand

Undrer og mener OL-vertene var bedre forberedt til åpningskampen.

RIO DE JANEIRO (Dagbladet): Det norske håndballandslaget tapte åpningskampen i OL og klarte aldri knekke koden mot et robust og hardtkjempende Brasil.

Lagets største stjerne, Alexandra Priscila do Nascimento (34), var både glad og litt overrasket da Dagbladet snakket med henne etter kampen.

- Det som overrasket meg er feilene Norge gjorde. De har et bra lag og jeg trodde de skulle gi oss tøffere motstand helt inn i sluttminuttene. Men vi spilte dem i senk. Vi har studert det norske laget nøye før OL. De skjønte ingenting av hva som ventet dem, sier Nascimento til Dagbladet med et lurt smil.

- Kanskje det norske laget burde studert oss bedre? spør Brasil-stjernen undrende.

- Fantastisk

Kantspilleren holder til daglig til i Baia Mare. Nå er alt fokus på OL på hjemmebane og dette er 34-åringens tredje. Mot Norge sto hun for to scoringer.

TAP I 2012: Alexandra Nascimento og Brasil tapte kvartfinalen mot Norge i OL for fire år siden. Nå fikk de en liten revansj. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
TAP I 2012: Alexandra Nascimento og Brasil tapte kvartfinalen mot Norge i OL for fire år siden. Nå fikk de en liten revansj. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

- Vi spilte en god kamp og Norge er jo regjerende OL-mestere. Norge har vanligvis godt angrep og forsvar, men i dag gjorde vi akkurat som treneren sa.I London (OL i 2012) tapte vi mot dem - men i dag viste vi at også Brasil kan spille håndball. Det var stort å vinne denne kampen på hjemmebane. Atmosfæren er fantastisk, sier Nascimento.

Future Arena er helt ny til OL og tar rundt 12 000 tilskuere. Det så glissent ut fra start i åpningskampen - men brasilianerne kom etter hvert og laget fantastisk stemning utover i kampen. Avkast klokka 09.30 en lørdagsmorgen kan ha sin naturlige årsak til det.

- Fansen var fantastiske. Å høre alle heie på oss er en vidunderlig følelse, sier Nascimento.

DEPPER: Nora Mørk og Mari Molid etter åpningskampen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
DEPPER: Nora Mørk og Mari Molid etter åpningskampen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Studert Norge

Det skal ha vært rundt 9000 som så åpningskampen.

Nå har vertsnasjonen et suverent utgangspunkt før de siste fire kampene i gruppespillet. De fire beste går nemlig videre til kvartfinalene - og laget tok to poeng mot det som var gruppefavoritten.

SKUFFET: Thorir Hergeirsson etter tapet mot Brasil. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
SKUFFET: Thorir Hergeirsson etter tapet mot Brasil. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

- Jeg hadde positive følelser før kampen. Vi har trent bra, løpt mye og har vært mye på styrkerommet. Vi har studert Norge nøye og forberedt oss i to uker. Dette var en viktig seier for brasiliansk håndball, sier 34-åringen videre.

- Jeg beklager engelsken min, sier Brasil-stjerna, som forøvrig var bedre engelskspråklig enn Dagbladets representant på Future Arena i millionbyen.

- Ingen overraskelse

Det norske håndballmannskapet var naturligvis skuffet etter at tapet var et faktum.

Flere av de norske spillerne mener derimot Brasil ikke kom med noen overraskelser på parketten.

- Jeg hater å tape. Forsvaret vårt sliter og vi blir litt alene. Vi får heller ikke så mange redninger for å hjelpe oss. Det er nok en kombinasjon av forsvar og keeper. Vi visste akkurat hvordan Brasil skulle spille. Det er irriterende, sier Camilla Herrem til Dagbladet.

Stine Bredal Oftedal legger til:

- Brasil overrasker oss ikke på noen måter. Det er det mest irriterende. De kommer med nøyaktig det vi var forberedt på. Og da er det ekstra surt at vi taper, sier Oftedal til Dagbladet.

Thorir Hergeirsson var mest skuffet over eget lag etter kampen.

- Det var ikke slik vi hadde planlagt eller ønsket det. Vi møtte ett av verdens beste håndballag, men jeg håpet og trodde vi skulle være tettere bakover, sier landslagstrener Thorir Hergeirsson.

Norges neste kamp er mot Spania mandag. Da trenger Norge seier for å få en topplassering i gruppa.

Se Dagbladets spillerbørs fra Norge - Brasil her.