Brasil-stjernene snudde til seier mot USA

Gull i Prøve-VM.

DAGENS MANN:Luis Fabiano skåret to mål da Brasil snudde kampen mot Brasil og vant Prøve-VM i Sør Afrika.  Her må den amerikanske keeperen Tim Howard innse at ballen går over linja til utlikning.  Foto: REUTERS
DAGENS MANN:Luis Fabiano skåret to mål da Brasil snudde kampen mot Brasil og vant Prøve-VM i Sør Afrika. Her må den amerikanske keeperen Tim Howard innse at ballen går over linja til utlikning. Foto: REUTERSVis mer

||| (Dagbladet.no): Brasil - USA 3-2 (0-2)

Det så stygt ut for Brasil da de gikk til pause med 0-2 mot USA, men en strålende andre omgang sørget for at Brasil tok gull i oppvarmingen til fotball-VM i Sør Afrika neste sommer.

- Dette gjør vondt, men jeg er stolt av spillerne mine. Jeg håper verden ser at vi har et bra lag og at vi har tatt et stort steg fremover, sier USA-trener Bob Bradley ifølge BBC, som kunne se at Clint Dempsey og Landon Donovan sendte amerikanerne foran til pause.

Spissen Luis Fabiano tente håpet for Brasil med en rask skåring allerede før minuttet var spilt etter pause. 29-åringen tverrvendte på 16-meterstreken og banket ballen ned i det nærmeste hjørnet.

Og det var bare begynnelsen.

Fabiano og Lucio
Den nyervervede Real Madrid-stjernen Kaká trodde han hadde utliknet, men dommertrioen mente USA-keeper Tim Howard tidsnok hadde fått hånda på ballen og slått den ut.

Kvarteret før slutt var derimot Luis Fabiano på plass igjen i det som ble en omgang med spill mot et mål.

Robinho fyrte av, men traff treverket. Sevilla-spissen Fabiano var først på returen og kunne enkelt styre inn utlikninga med pannebrasken.

- Jeg har en drøm om å bli en del av en VM-tropp neste sommer. Jeg håper å få den drømmen oppfylt etter dagens kamp, sier Fabiano ifølge NTB. Spissen har aldri blitt fast inventar på landslaget i kamp med blant andre Ronaldo og Adriano.

NESTEN: Robinho var aktiv etter pausen i finalen mot USA. Her avslutter han mot USA-keeper Tim Howard før Fabiano banker inn returen.  Foto: AFP
NESTEN: Robinho var aktiv etter pausen i finalen mot USA. Her avslutter han mot USA-keeper Tim Howard før Fabiano banker inn returen. Foto: AFP Vis mer

Anført av en strålende Kaká, av FIFA kåret til mesterskapets beste spiller, fortsatte gultrøyene jakten på seiersmålet og gull i Prøve-VM.

Seks minutter før slutt steg Bayern München-stopperen Lucio til værs og stanget Elanos corner inn bak Everton-keeper Howard. Dermed var drømmen knust for landet som fortsatt strever med å bli tatt som en alvorlig konkurrent for de store fotballnasjonene.

- Vi vil ikke ha respekt, vi vil vinne, sier Landon Donovan ifølge nyhetsbyrået PA.

Spania tok bronse i mesterskapet etter at de slo vertsnasjon Sør Afrika tidligere i dag.