INN SOM SJEF: Brasil har vunnet fotball-VM en rekke ganger, men OL-gullet har ikke neste års OL-arrangør i Rio klart å sikre seg. Foto: EPA/ANDY RAIN
INN SOM SJEF: Brasil har vunnet fotball-VM en rekke ganger, men OL-gullet har ikke neste års OL-arrangør i Rio klart å sikre seg. Foto: EPA/ANDY RAINVis mer

Brasil sultne på OL-gull i fotball. Dunga satt inn som trener

OL 2016.

Brasil har vunnet fotball-VM en rekke ganger, men OL-gullet har ikke neste års OL-arrangør i Rio klart å sikre seg.

Derfor er fotballen et stort mål for brasilianerne på hjemmebane neste sommer, og nå har Carlos Dunga fått i oppgave å trene de håpefulle brasilianske OL-deltakerne i fotball mot turneringen i 2016.

Det brasilianske forbundet melder fredag at Alexandre Gallo forlater jobben som sjef for både OL-fotballen og U20-landslaget etter omtrent to år i jobben. Dermed blir det Mario Rogerio Reis Micalle som overtar U20-landslaget, mens Dunga skal ha ansvaret for OL-spillerne.

Sistnevnte er også i gang med sin annen periode som trener for A-landslaget til brasilianerne, som ikke hadde noen stor suksess i VM på hjemmebane i fjor. Nå er håpet at de skal reise seg skikkelig til OL-turneringen. Det er landets første OL-gull i fotball som er det ultimate målet.

Brasil har aldri satset maksimalt på å vinne OL-gullet i fotball, mens landet har vært i OL-finaler i 1984, 1988 og 2012. Alle gangene er det endt med nederlaget, men den negative trenden har Carlos Dunga fått beskjed om å snu innen OL på hjemmebane.

Dunga var forresten selv med og tapte OL-finalen i fotball til Frankrike i Los Angeles i 1984. Franskmennene vant gullet med sin 2-0 seier.

(NTB)