Brasil tapte og ble pepet ut

RIO DE JANEIRO (NTB-DPA-AFP-Reuters): De tilbedte brasilianske fotballstjernene fikk et brutalt møte med Maracana stadion i går. Prestisjeoppgjøret mot Argentina endte med 0-1-tap, og Brasil skuffet nok til at tilskuerne pep VM-favoritten av banen.

Claudio Lopez avgjorde kampen seks minutter før full tid med et praktfullt mål, og ga gjestene et vell av selvtillit før verdensmesterskapet i Frankrike til sommeren.

Lopez fikk ballen ute ved hjørneflagget og driblet av en motspiller før han feide inn målet som ble belønnet med stor applaus fra et frustrert hjemmepublikum.

For Brasil var tapet det tredje på 11 måneder og et nytt bevis på at mannskapet langt fra er uovervinnelig. I går mistet man også på mange måter hegemoniet i søramerikansk fotball.

Nederlaget var Brasils første på hjemmebane på over fem sesonger, og i den interne duellen er nå argentinerne best med 30 seire mot brassenes 29 på de 84 kampene som er spilt.

Problemer

Brasil, en av Norges VM-motstandere i gruppespillet, greide aldri å dominere kampen. De 95 000 tilskuerne på Maracana var utålmodige og gikk til slutt skuffet hjem. Men Lopez' mål ble applaudert av mange på den gigantiske arenaen som for første gang på flere sesonger ble benyttet av landslaget.

Trener Mario Zagallo manglet to-tre aktuelle spillere, men av disse er det trolig bare veteranen Dunga som får plass på laget i VM-åpningen mot Skottland 10. juni.

Argentinas triumf var sprekkfull av prestisje, og laget til Daniel Passarella, verdensmester som spiller i 1978, viste at det virkelig blir å regne med i Frankrike.

Brasils VM-tropp offentliggjøres 5. mai, og laget skal bare gjennom én treningskamp (mot Atletic Bilbao) til før tittelforsvaret starter.

(NTB-DPA-AFP-Reuters)