Brasil til VM-semifinale

- Vi skal vinne VM, sier Brasil-kaptein Cafu. Men det var Ronaldinho som spilte hovedrollen da England ble sendt hjem.Prestisjekampen i bilder

Brasil er klare for semifinale mot enten Senegal eller Tyrkia etter 2-1 mot England i dag.

- Vi er allerede blant de fire beste, og hvis Gud vil blir vi det aller beste laget, sier Brasil-kaptein Cafu.

Cafu kan gjerne legge til: Hvis Ronaldinho kan og vil trylle igjen, etter en karantene som holder han ute i semifinalen.

Alt så engelsk ut i Shizuoka fra start i dag. På kampens første sjanse dundret Michael Owen inn ledelse etter 23 minutter.

Brasil-stopper Lucio dempet ballen feil og Owen kunne bare stikke fram og score.

Så fortsatte kampen som den startet. Brasil hadde ballen mest, Brasil trillet fram og tilbake. Brasil trykket utenfor den engelske forsvarsmuren.

Da viste Ronaldinho seg fra for første gang. PSG-vingen tok rake veien mot den engelske 16-meteren, fintet bort Ashley Cole og trakk på seg to engelskmenn. Med utsida av foten la han en pasning til Rivaldo på vei inn i feltet.

Ingen tvil: 1-1. Rivaldo skjøt på første touch inn i lengste hjørnet på overtid før pause. David Seaman var sjanseløs.

2. omgang hadde knapt startet da Ronaldinho virkelig presenterte seg på nytt. Brasil fikk frispark på 35-40 meter og driblefanten fyrte løs.

Hele England holdt pusten mens ballen duppet og duppet. Den gikk smurt inn i vinkelen. Nydelig scoring, men en udiskutabel keepertabbe.

Sju minutter etter var kampen over for Ronaldinho. Han gikk inn i en takling med knottene først, og dommer Felipe Ramoz viste han rett ut.

Brasilianeren svarte med et flir og løftet armene i rein undring. Han kunne holde gliset oppe resten av kampen fra benken.

England skapte ikke en eneste sjanse mot ti mann. Et par innlegg i hytt og pine og David Beckhams to fall i 16-meteren er det nærmeste England kom semifinale.

Sånn sett kan få engelskmenn klage på at Brasil kom til sin tredje strake semifinale i VM, og sin åttende totalt.

- Vi klarte ikke å holde på ballen. Selv med en mann mer var det de som hadde den i laget. De er bedre enn oss til å holde på ballen, sier England-trener Sven-Göran Eriksson.

England har aldri slått Brasil i et VM, og må vente minst fire år til.

Det må også Svennis, som var lovet adling med VM-gull.

- Vi spilte en ganske god kamp. Vi kunne ha gjort det bedre når vi spilte 11 mot 10 mann, men Brasil er gode, sier Svennis.

Sammen med David Seaman, som ble ymyket av Ronaldino, kan det være best å legge seg i skjul ved ankomst Storbritannia.

Denne unnskyldningen er trolig for tynn:

- Vi har lært noe, men mye kunne vi fra før også. Vi har et ungt lag som vil bli bedre og bedre de neste to årene. Vi hadde litt uflaks i dag da de scoret i første omgangs siste minutt, sier Svennis.

For Brasil fortsetter festen som kan ende med landets femte VM-gull.

- Vi skal gå hele veien, sier Cafu.

Trener Luiz Felipe Scolari berømmer innsatsen til de ti som stoppet England.

- Å leve og ikke dø var den eneste tanken vi hadde, sier han og avslører at det ikke var tilfeldig at Brasil forsvarte seg godt med en spiller mindre.

- Vi trener med 10 mann av og til. Folk spør meg hvorfor, men dere ser hvorfor. Jeg har aldri sette en gruppe spillere forsvare Brasils farger med en slik kampånd.

(Dagbladet.no)

Dagbladet.no fulgte hele kampen direkte:

GLEDE OG SORG:</B> David Beckham er duknakket mens Roberto Carlos stråler i seiersrus.
<B>ENGLAND-FANSEN:</B> På tribunen har engelskmennene pekt ut sin favoritt og hatobjekt før avspark.
<B>BAKLENGS:</B> David Seaman klarer ikke å redde skuddet fra Ronaldinho.
<B>RØDT KORT:</B> Ronaldinho er i sjokk når dommer Felipe Ramos gir han rødt kort.
1-1: Rivaldo utliknet med sin femte VM-scoring.