Brasil totalt ydmyket av Argentina

Ble avkledd i OL-semifinalen.

BEIJING (Dagbladet.no): Argentina - Brasil 3-0.

Lagene spilte gåfotball i tre kvarter, og så eksploderte argentinerne. I løpet av den andre omgangen av OL-semifinalen ble Brasil ydmyket av Argentina.

- Dette var som en finale for oss. Å slå Brasil er det beste som finnes, sier tomålsscorer Sergio Aguero i pressesonen på stadion.

Nok en gang reiser brasilianerne hjem fra OL uten gull, en tittel brasilianerne aldri har vunnet.- Vi kom hit for å vinne gull, og de stjal drømmen vår. Nå må vi prøve å konsentrere oss om bronsefinalen, sier brasilianske Diego.

Tremålstap og to røde kort - er du trener for Brasil kan du fort miste jobben etter slike nederlag. Dunga har ikke akkurat Sør-Amerikas sikreste jobb for tida.

- Det er klart det blir stilt spørsmål om meg etter en sånn kamp, og hadde vi vunnet ville det psart meg for mye. Vi skal sette oss ned og evaluere grundig, alt fra kampen til forberedelsene, men jeg har ikke tenkt til å endre spillestil og ikke har jeg tenkt til å gå av, sier Dunga.

- Smartere enn dem

Stemningen i den argentinske leiren var mildt sagt høy etter kampen. De danset i ring ute på banen, men etterpå forklarte Javier Mascherano at de fortsatt har én kamp igjen.

PUTTET TO: Sergio Aguero scoret to mål for Argentina i ydmykelsen av erkerival Brasil. Foto: SCANPIX
PUTTET TO: Sergio Aguero scoret to mål for Argentina i ydmykelsen av erkerival Brasil. Foto: SCANPIX Vis mer

- Dette var en fantastisk kamp for oss, men vi har ikke vunnet noe ennå. Men, det er alltid deilig å slå Brasil på denne måten, sier Liverpool-sliteren.

Landslagssjef Sergio Batista mener at det var en fullt fortjent seier - og det er umulig å være uenig med ham i det.

- Vi vant fordi vi var smartere enn dem gjennom hele kampen. Vi hadde stor selvtillit og vant fortjent. Når det er sagt så har vi spilt mange kamper mot Brasil, og vi visste det kom til å bli tøft. I kveld har jeg ikke lyst til å si så mye om motstanderen, jeg vil bare si at mitt eget lag spilte strålende, sier Batista.

Aguero har ikke spilt så mye tidligere i mesterskapet, men takket for tilliten fra start ved å putte to ganger på fem minutter.

- Jeg er veldig glad for at han scoret to og at han endelig spilte opp mot sitt vanlige nivå. Jeg håper han er like god i finalen, sier Argentina-treneren.

Balltrilling

Få landskamper, om noen, er så prestisjetunge som oppgjørene mellom de to søramerikanske gigantene.

Det så du da Pablo Zabaleta kastet seg inn i en susende takling etter snaue seks minutters spill, og han ble idelt kampens første gule.

Brasil totalt ydmyket av Argentina

Men temperaturen i duellene var høyere enn tempoet på banen den første omgangen på Workers Stadium. Som vanlig når disse lagene spiller ble det trillet mye ball - fram og tilbake.

Brasilianerne var altfor ofte altfor upresise når de nærmet seg 16-meteren.

Argentinerne hadde litt større bevegelse uten ball, og kom seg derfor i flere gunstige posisjoner enn gultrøyene. Men det ble ikke så fryktelig mange sjanser av det.

Lekre detaljer

Sergio Aguero dro seg inn i feltet etter 12 minutter, men skuddet var ikke like godt som forarbeidet, og ballen gikk et par centimeter utenfor stanga. Lionel Messi fikk en liknende sjanse kort tid før pause, da han kom seg inn i feltet.

Men skuddet fra skrått hold gikk i hofta til Breno, men keeper Renan lot seg ikke lure av retningsendringen og reddet flott.

Da runget det «Messi, Messi, Messi» over stadion.

Det - stort sett - nøytrale publikummet vekslet på å holde med Brasil og Argentina. De heiet egentlig mest på god fotball, men fikk ikke det helt store de første 45 minuttene. Lekre detaljer, selvsagt. Det får du alltid servert når spillere som Messi og Ronaldinho er på banen - men det ble få farligheter ut av det.

Våknet til liv

Sju minutter etter pause kom det målet kampen desperat trengte.

Angel Di Maria klinket et innlegg knallhardt inn i boksen, og Aguero løp ballen inn i mål. Men ballen traff ham ikke i brystet, slik det kunne se ut med en gang. Ballen gikk i armen til Atletico Madrid-spilleren, og forbi keeper.

Plutselig våknet kampen til virkelig til liv.

Brasil fikk mer fart på beina, og Rafael Sobis skjøt en kanon - via fingertuppene til keeper - stolpen.

- Når Brasil spiller mot Argentina vil alltid det laget som tar ledelsen få fordelen. I dag sleit vi etter at de scoret. Men jeg syns Argentina var gode i dag, de spilte tøft og var best til å gjøre det, sier Dunga, på tross av at det var hans disipler som pådro seg to røde kort mot slutten.

Men mens brasilianerne ikke hadde marginene på sin side, var nabolandet fryktelig effektive. Aguero var nok en gang på rett sted til rett tid, da han bredsidet et Ezequiel Garay-innlegg i mål.

I løpet av fem minutter slapp altså Brasil inn to mål - faktisk deres første baklengs i hele OL - og Lionel Messi åpnet det ellers så tette forsvaret til Brasil gang på gang.

Etter kampen innrømmet Dunga at han hadde forsøkt å markere ham ut av kampen.

- Messi er en superstjerne og en genial spiller. Vi forsøkte å markere ham ut av kampen, men i dag fikk vi det ikke til.

Ronaldinho i stanga

Ryktene om Ronaldinhos død er betydelig overdrevet. Det har vi sett flere ganger i OL, og etter 65 minutter viste han at noe av det dummeste du kan gjøre er å lage frispark utenfor boksen når han spiller på motstanderlaget.

AC Milan-spilleren skrudde ballen over muren og den smalt i stanga. Brasil kapret returen og innbytter Alexandre Pato satte innlegget i mål. Scoringen ble derimot korrekt annullert for offside.

14 minutter før slutt punkterte Argentina kampen.

Sergio Aguero ble lagt i bakken av Breno, og dommeren pekte på krittmerket. Brasilianeren var borti hælen hans, så den var korrekt idømt.

Juan Ramon Riquelme løftet ballen kontrollert midt i mål, etter at han så keeper Renan kaste seg tidlig til sida. Scoringen ble fanget i blitsregnet til 52 168 tilskuere.

Frustrasjonen hadde da gått til hodene til de gule, og Lucas ble utvist da han felte Liverpool-kamerat Javier Mascherano bakfra. Klart frispark, selvfølgelig, men rødt kort var i strengeste laget. Thiago Neves led samme skjebne kort tid før slutt, og også da var det Mascherano som ble felt.

PS! Argentina møter Nigeria i finalen, som spilles på søndag.

VENNER: Lionel Messi og Ronaldinho er gode venner fra Barcelona, men i kveld viste Messi og Argentina ingen nåde mot Ronaldinho & Co.
SÅ ARGENTINA KNUSE BRASIL: Diego Maradona, eller Gud som han kalles i Argentina, overvar Argentinas ydmykelse av Brasil.