Brasil-trener i politiavhør

Brasil-trener Wanderley Luxemburgo ble stoppet av politiet på flyplassen på vei til Sydney-flyet i går. Luxemburgo er mistenkt for å ha forfalsket passet sitt.

Spørsmålet som svirrer i fotballgale Brasil er dette: Er Luxemburgo 45 eller 48 år. I passet står han oppført som en 45-åring, mens flere aviser påstår at han har innrømmet at han virkelig er tre år eldre.

Derfor ble Luxemburgo stoppet av flyplasspolitiet på vei til OL med det brasilianske landslaget. Han fikk gå på flyet etter å ha sverget på at han er 45 år, men politiet sier de ikke vil gi seg så lett.

- Vi starter en etterforskning for å finne ut om han snakker sant, sier polititalsmann Clovis Franco Ramos til nyhetsbyåret AP.

Aldersstriden om Luxemburgo er den siste av en rekke tvister om treneren. Den siste måneden har Luxemburgo måtte avvise påstander om at han har snusket til seg store penger på å selge fotballspillere, kjøpe biler og eiendommer. En kvinne som påstår hun er elskerinnen til den gifte treneren sier han også har unndratt store beløp fra skattelegging.

I tillegg er landslagsjobben i fare etter at Brasil har tapt to kamper i den søramerikanske VM-kvalifiseringen. 5-0 mot Bolivia natt til i går har gitt Luxemburgo litt ro, men uten OL-gull i Sydney får han trolig sparken uansett.

(Dagbladet.no)

I HARDT VÆR: Brasils landslagssjef Wanderley Luxemburgo her sammen med stjernespissen Romario.