UTE: Innbytter Kyah Simon satte inn en keeperretur ti minutter før slutt og sendte Australia til kvartfinale i fotball-VM. Med 1-0 over Brasil forsvant en av favorittene fra Norges halvdel av cupspillet. Foto: Xinhua/Sipa USA
UTE: Innbytter Kyah Simon satte inn en keeperretur ti minutter før slutt og sendte Australia til kvartfinale i fotball-VM. Med 1-0 over Brasil forsvant en av favorittene fra Norges halvdel av cupspillet. Foto: Xinhua/Sipa USAVis mer

Brasil ute av VM. Australia for sterke i åttedelsfinalen

1-0.

Innbytter Kyah Simon satte inn en keeperretur ti minutter før slutt og sendte Australia til kvartfinale i fotball-VM. Med 1-0 over Brasil forsvant en av favorittene fra Norges halvdel av cupspillet.

Brasil fikk det aldri til å løsne offensivt i dette mesterskapet, men hadde ikke sluppet inn mål før Australia avgjorde kampen i regnværet i Moncton. Etter flere gjenvinninger høyt på banen ble ballen spilt i bakrom til lynraske Lisa De Vanna. Hennes skudd var ikke spesielt godt, men keeper Luciana ga retur rett ut, og Simon nådde ballen først. Iskaldt sendte hun den i hjørnet.

23-årige Simon er første spiller med aboriginsk bakgrunn på Australias kvinnelandslag i fotball, og søndag skrev hun australsk fotballhistorie. Det er første gang landet har vunnet en cupkamp i fotball-VM uansett kjønn.

Brasil greide aldri å skape virkelige sjanser til å komme tilbake. Nærmest var en stussheading fra Cristiane på et langt frispark i siste minutt, men keeper Lydia Williams reddet lett.

Di Vanna terroriserte det brasilianske forsvaret med farten sin og var farlig frampå mange ganger før situasjonen som avgjorde kampen.

Marta har dominert i store sluttspill i mange år, men søndag var hennes mest minneverdige bidrag en stygg felling som ga henne gult kort rett etter Australias vinnermål.

Australia møter verdensmester Japan eller Nederland i kvartfinalen, og vinneren av den kampen er Norges eventuelle semifinalemotstander.

(NTB)